Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Ismerjétek meg gyakornokunkat, Kalocsay Noémit!

2018. február 12.

Kalocsay Noémi kiváló és mindig precíz munkával fél éven keresztül segítette Alapítványunkat. A következő félévben Spanyolországban folytatja tanulmányait, így csak távmunka formájában tud majd támogatni minket. Olvassátok el ezt a rövid interjút tapasztalatairól és jövőbeli terveiről!

A hírhez tartozó képek

- Afrikáért Alapítvány: Szia Noémi :) A következő félévet mesterszakon Spanyolországban fogod tölteni, ez igazán izgalmasan hangzik! Beszámolnál nekünk röviden tanulmányaidról?

- Noémi: Sziasztok! Jelenleg a Euroculture: European Society, Politics and Culture in a Global Context elnevezésű Erasmus Mundus mesterszakon tanulok. Ez egy igazán nemzetközi program, az első félévet Spanyolországban, a másodikat Hollandiában töltöttem. A harmadik félévben pedig a szakmai gyakorlat opciót választva az Afrikáért Alapítványnál gyakornokoskodtam.

AA: Volt már ezelőtt hasonló munkahelyed?

- N: Alapítványnál korábban még nem dolgoztam, örülök, hogy most lehetőségem volt rá.

- AA: És milyen elvárásaid voltak, amikor idejöttél?

- N: A szakmai tapasztalatszerzés volt a cél, az, hogy az elméleti tudásomat a gyakorlatban is tudjam kamatoztatni. Már régóta szerettem volna kipróbálni, milyen a civil szektorban dolgozni, és most visszatekintve úgy látom, hogy ez a terület nagyon is illik a személyiségemhez; igazán jól éreztem magam ebben a környezetben. Nagy öröm volt számomra, hogy végre tudtam valamit tenni azokért a dolgokért, amikben hiszek, amik számomra fontosak! A jövőben is hasonló területen szeretnék karriert építeni.

- AA: Gondolom sokat tanultál Afrikáról ittléted alatt…

- N: Igen, nagyon! Előtte nem foglalkoztam ilyen mélyen Afrika helyzetével, de mindig is nyitott voltam az új kultúrákra, és nagyon érdekelt a téma. Továbbra is a bakancslistámon van, hogy Afrikába menjek önkénteskedni.

- AA: Mesélnél nekünk kicsit az itteni feladataidról? Mi volt a legérdekesebb számodra?

- N: Sokat foglalkoztam a hamarosan elinduló nagyszabású jubileumi egészségügyi projektünk szervezésével, az EU Aid Volunteers programmal, illetve a fejlesztés alatt álló új honlapunkkal. Ezen felül lehetőségem nyílt az AfroMag programba is bekapcsolódni, melyet egy remek kezdeményezésnek tartok, mindig nagy öröm volt részt venni az ezzel kapcsolatos rendezvényeken. Szintén izgalmas volt az EU Aid Volunteers program kapcsán részt venni különböző online szemináriumokon és kurzusokon. Szakmailag nagyon sokat tanultam ebből a fél évből; arról hogy hogyan működik egy civil szervezet. Emellett rengeteg új embert is megismertem, külföldieket, afrikaiakat is.

- AA: Mi volt a legjobb itteni élményed?

- N: Nehéz lenne egy valamit kiemelni, de nagyon jó volt azt érezni, hogy befogadtak, és része vagyok a közösségnek. Itt rengeteg mindenbe be lettem vonva és úgy éreztem, hogy egyenrangú munkatárs vagyok.

- AA: Ezt nagy örömmel halljuk! Végezetül a jövőre nézve mik a terveid?

- N: Most visszamegyek Spanyolországba, Bilbaoba befejezni a mesterképzést, aztán ki tudja: rengeteg ötletem van. Szívesen dolgoznék külföldön is egy ideig, Spanyolországban vagy akár Skóciában is. Mindkét országban laktam már hosszabb ideig, és más-más okok miatt, de mindkettőt megszerettem :)

- AA: Köszönjük az interjút, és az Alapítvány nevében kívánjuk, hogy érezd nagyon jól magad Spanyolországban!