Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Fókuszban Afrika

2012. október 18.

Programajánló:
2012. október 27. szombat 10-17 óra
A program célja, hogy a diákok, a szülők, a tanárok és a meghívottak megismerkedjenek a különböző helyekről érkezett bevándorlók, menekültek életével, a migráció fontosságával.
Szeretnénk bemutatni azokat az embereket, csoportokat, akik folyamatosan segítséget nyújtanak ebben a folyamatban, lehetőséget adva az új élet elkezdéshez.

A hírhez tartozó képek

 A Pesthidegkúti Waldorf Iskola sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt első Multikulturális napján! Alapítványunk is részt vesz a családi napon.

A program időpontja: 2012. október 27. szombat 10-17 óra

"A program célja, hogy a diákok, a szülők, a tanárok és a meghívottak megismerkejenek a különbőző helyekről érkezett bevándorlók, menekültek életével, a migráció fontosságával.
Szeretnénk bemutatni azokat az embereket, csoportokat, akik folyamatosan segítséget nyújtanak ebben a folyamatban, lehetőséget adva az új élet elkezdéshez.

Izgalmas beszélgetéseken vehettek részt a migrációról, kiállításokat tekinthettek meg, a gyerekek képzőművészeti foglalkozásokon rajzokat készíthetnek afrikai gyerekeknek. A kicsiket-nagyokat várja a mesesarok, ahol Pápai Erika mesél nekik. Bemutatkozik az Afrikai-Magyar Egyesület, amely minden év januárjában gyűjtést szervez és a Bamako Rallyval együtt kijuttatja az összegyűjtött adományokat a rászorulóknak. Vendégeink lesznek olyan "hétköznapi hősök", akik iskolát, óvodát építettek Afrikában, akik vizet tisztítanak, tanítanak, gyógyítanak.
Vendégünk lesz a Menedék Egyesület, az Afrikai Szabóság, jönnek a Bamako-rallysok. Lesz hangszerbemutató, könyvárusítás, afrikai ruha- és ékszer-árusítás. Afrikai ételeket kóstolhattok, és vásárolhattok is. A nap végén pedig afrikai táncot és dobolást tanulhattok.

Várunk mindenkit szeretettel!" -  az Afrikáért Alapítvány és a Pesthidegkúti Waldorf Iskola munkatársai