Magunkról - Mivel foglalkozunk

  • Szociális, oktatási komplexumok létrehozása
  • Afrikai árvák és rászoruló gyermekek oktatásának támogatása
  • Iskolák, árvaházak, kórházak fejlesztése Afrikában
  • Afrika hiteles megismertetése Magyarországon, szemléletformálás
  • Humanitárius Turizmus utak szervezése afrikai országokba
  • Eseti segélycsomagok eljuttatása

Történetünk Afrikáért Alapítvány

Az Afrikáért Alapítvány civil kezdeményezésre létrejött, közhasznú fejlesztési-segélyezési szervezet. Bejegyzésére először Magyarországon (2002), majd a Kongói Demokratikus Köztársaságban (2004) került sor. Az alapítvány vezetője, France Mutombo Tshimuanga kongói származású állampolgár, Magyarországon végezte teológiai főiskolai tanulmányait. 1999-ben egy, a Steps To Life, amerikai non-profit önfenntartó szervezet által indított humanitárius misszióban való részvételt követően az út során szerzett tapasztalatok, a leírhatatlan nyomor és az élet minden területén jelentkező szükség, a két kontinens közötti szociális különbségek indították arra, hogy szervezett kereteken belül segítsen szülőföldjén, Afrikán.

Az Afrikáért Alapítvány célja Afrikában oktatási, szociális és egészségügyi téren, Magyarországon tolerancia-és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában fejlesztési, segélyezési, társadalomformáló tevékenység végzése. Az Afrikáért Alapítvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban oktatási, szociális és egészségügyi téren végez tevékenységet: a fővárosban, Kinshasában az Othniel Általános és Középiskolát, a La Providence árvaházat tartja fenn és számos fővárosi és vidéki egészségügyi központot támogat és lát el gyógyszerekkel, műszerekkel, vidéken fejlesztési programokat bonyolít le. Magyarországon globális nevelés tolerancia-és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában mutatja be az afrikai kultúrát.

Tevékenységünket az utóbbi években a következő területek felé bővítettük: Humanitárius Turizmus programok szervezése (lásd a Humanitárius Turizmus menüpontot), munkánk kiterjesztése Tanzániára és más szubszaharai országokra.