Humanitárius turizmus

A humanitárius turizmus az emberekről, az emberkért szól. A részt vevő turisták közösséget vállalnak a helybeli lakosokkal, munkájukkal segítik a rászorulókat, miközben Afrika soha nem látott világába nyernek bepillantást.

Mi a Humanitárius Turizmus?

Unod a sablonos nyaralásokat?

Szeretnéd hitelesen, közelről megismerni az afrikai hétköznapokat?

Utazz velünk Afrikába!

Az Afrikáért Alapítvány egy új utazási formát hozott létre, a humanitárius turizmust.

Mi a Humanitárius Turizmus?

A humanitárius turizmus egy olyan újfajta, Magyarországon eddig ismeretlen turisztikai program, mely ötvözi az egzotikus nyaralás és a humanitárius misszió elemeit. A különleges utazások célja, hogy az aktív pihenés mellett hitelesen, közvetlenül ismertessék meg az utazókkal a fekete kontinens szépségeit, az afrikai hétköznapokat. Minden résztvevő aktív módon pihenhet, és egy olyan életre szóló emberi és egyben autentikus afrikai élményben lesz része, mely a már-már sablonossá vált klasszikus, és gyakran egysíkú utazásokkal szinte összehasonlíthatatlan. Az utazóknak a 12-15 napos utak során, az alapítvány helyi tapasztalatainak és kapcsolatainak köszönhetően lehetőségük nyílik biztonságos körülmények között megismerkedni az afrikai élet olyan területeivel és az ország olyan turisztikai látványosságaival is, amelyek egy egyszerű turista számára nem elérhetőek. Szintén páratlan lehetőségként, az évente többször szervezett utazások során különös hangsúlyt kap egy humanitárius mini-projekt csapatmunkában történő megvalósítása is, melynek költségeit az utazási díj tartalmazza.

A résztvevők megismerkednek, együttműködnek a helyi lakosokkal, részt vesznek hétköznapjaikban, velük közösen egy az alapítvány aktuális céljaihoz is illeszkedő, egyszerű fejlesztési projektet valósítanak meg, amely humanitárius célt szolgál (az árvaház kifestése, egy egészségügyi intézmény felújítása, egyszerűbb építkezési munkákban való részvétel, tárgyadományok megvásárlása és átadása a rászorulóknak). Meglátogatják az alapítvány által támogatott intézményeket és más rászoruló embereket, intézményeket, közösségeket. És természetesen nem maradhat el néhány igazi „afrikai helyzet”-ben való részvétel sem. A közvetlen kontaktust szolgálja a szállás is: európai igénynek is megfelelő, de a szokványos hotelektől eltérő, családias hangulatú vendégházakban, magánházaknál, biztonságos környéken, lehetőséget nyújtva az afrikaiak hétköznapi életébe való bepillantásra.

Az utazásokkal kapcsolatos bővebb információkról, az utazási költségekről, részletes programokról, időpontokról, országonkénti praktikus tanácsokról érdeklődj telefonon (06 30 262 1032) vagy e-mailben ( ).