Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Kongó most vagy soha! -Last minute ajánlatunk-

2012. október 29.

12 nap,11 éjszaka
November 30.- December 11.
Az Afrikáért Alapítvány 10 éves évfordulója számos meglepetést és áldást hozott. 10 évet kellett várni, hogy versenyképes repülőjegy árajánlatot kapjunk, Tanzánia vagy Kenya közismert turisztikai céljainak eléréséhez viszonyítva is. Idén a Turkish Airlines-nak köszönhetően a repülőjegy árát sikerült mintegy a felére csökkenteni, körülbelül 170.000 Ft-ra, oda vissza. Aki eddig egy igazi és egyedi afrikai utazásélményre vágyott, csatlakozzon! KONGÓ MOST VAGY SOHA!

A hírhez tartozó képek

 Kongó most vagy soha! -Last minute ajánlatunk-
12 nap,11 éjszaka
November 30.- December 11.

Az Afrikáért Alapítvány 10 éves évfordulója számos meglepetést és áldást hozott. 10 évet kellett várni, hogy versenyképes repülőjegy árajánlatot kapjunk, Tanzánia vagy Kenya közismert turisztikai céljainak eléréséhez viszonyítva is. Idén a Turkish Airlines-nak köszönhetően a repülőjegy árát sikerült mintegy a felére csökkenteni, körülbelül 170.000 Ft-ra, oda vissza. Aki eddig egy igazi és egyedi afrikai utazásélményre vágyott, csatlakozzon! KONGÓ MOST VAGY SOHA! Az akció és a létszám is korlátozott, és a jelentkezési sorrendtől függ.

Ismertető:

A „10 év, 10 új projekt, 10 országot” érintő humanitárius utazásunk sorozatában a kevésbé ismert, de az alapítvány számára annál többet jelentő Kongó következik. A Kongói Demokratikus Köztársaság nem turistaparadicsom, nem tartozik még a közkedvelt turisztikai desztinációk közé. Bár lehetne az, hiszen számos kiaknázatlan és kihasználatlan idegenforgalmi látványossága és értéke van, így az odautazónak leírhatatlan élményben lesz része. Az országba érkező külföldiek általában céltudatos üzletemberek, családdal utazók, vagy épp nem sablonos turistaútra vágyók; és vannak közöttük olyanok, akik éppen a valódi értékeket keresik.

Mivel több Kongó a közkedvelt turisztikai célországokhoz viszonyítva? Itt semmi nincs sminkelve, minden kendőzetlenül zajlik, mint amikor egy ártatlan, őszinte kisgyerekkel állunk szemben, aki nem tudja elrejteni a saját jó és tiszta természetét. Sok helyen Kongóban nem is ismerik a „turista” kifejezést. Az érintetlen természet, a főváros, Kinshasa vadnyugati feelingje, az emberek nyitottsága, közvetlenségük, és a külföldiek iránt tanúsított meleg vendégszeretetük visszaadja az ide utazó emberi méltóságát, hiszen más országok bennük többnyire csak egy klienst vagy ügyfelet látnak, akiben üzleti lehetőségek vannak. Azonban Kongó egy olyan ország, ahová az ember újra és újra visszatér. Tapasztalatunk ezt mutatja.

 

Egyik korábbi turistánktól megkérdeztük, miért szereti annyira Kongót? A válasza az volt, hogy: „Megmagyarázhatatlan! Talán a mássága fogott meg!” Magadnak sem tudod megmagyarázni az okot, amiért szeretni fogod, csak élvezed, mert Kongó lebilincselő az első perctől fogva.

Humanitárius turizmus programjaink keretén belül fedezd fel az országot és annak kultúráját, ahogyan azt egyébként sose láthatnád! Bármennyire színes és dús programot kínálunk, a helyszínen még ennél is több élményben lesz részünk, mint a leírtakból kitűnik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az út főszervezője és vezetője, a kongói születésű, ám 15 éve Magyarországon élő – és hazánkban tanult - France Mutombo jelenléte, aki alapos helyismerettel rendelkezik, és aki biztosítja személyes jelenlétét az utazás egész ideje alatt. Ez önmagában a lehető legmagasabb szintű biztonságot jelenti az utazók számára.

Program:

1. nap (Nov. 30.) : Utazás Kinshasába
Indulás Budapestről Kongóba Isztambulon keresztül. Megérkezés éjszaka Kinshasába, a szállás elfoglalása, vacsora, alvás. 

 2. nap. (Dec. 1. Szombat): Mikro projekt - Kinshasa városnézés

Reggeli után látogatás az alapítvány intézményeiben (első magyar kongói iskola: College Othniel, La Providence Árvaház). Ide egy szegénynegyeden keresztül haladva jutunk el, a bátrabbak gyalog is megtehetik az utat. Ők máris részesei lehetnek olyan spontán élményekben, mit a spontán megnyilatkozó kongóiak, amint meglátják a „Mundeléket”. Néhol megállunk egy fotó erejéig pózolni egy fufut készítő mamánál, vagy éppen egy fodrásznál, esetleg a szabónál. Akitől mellesleg helyben rögtön megrendelhetjük a számunkra szimpatikus afrikai motívumú ruhát. Vigyázat, itt keményen alkudozni kell!
Érkezés az iskolába és árvaházba, ajándékok átadása, árva gyerekek előadásának megtekintése. Találkozás az iskolában és az árvaházban ősztől segítő 5 fiatal magyar önkéntessel. Humanitárius mikro projekt felmérése, feladatok és munkaterületek meghatározása. Tervünk az újonnan megvásárolt árvaház további fejlesztése, valamint a College Othniel második blokkjának építése, fejlesztése valósulhat meg. Továbbá a 10 éves Afrikáért Alapítvány születésnapja kongói megünneplésének szervezése, előkészítése tartozhat ide, amelyen magyar és kongói magas rangú személyek is részt vesznek majd. Délelőtt, reggeli után: Indulás az árvaház és iskola felé. Mikro projekt megvalósítása. Délután Kinshasa-i városnézés és bevezetés Kongó történelemébe: Stanley-től, Lipót Király, a gyarmatosítás, Lumumba, Kasa Vubu, Mobutu történetén keresztül napjainkig. A Kabila mauzóleum meglátogatása. Lélegzetelállító valóságokat, nevetséges sztorikat, mítoszokat, legendákat hallhatunk magyar nyelven. Megtekinthetjük a belváros néhány nevezetes épületét. Itt átélhetjük azokat a dolgokat, amiket a média torzítva, vagy egyáltalán nem mutat be.


3. nap. (Dec. 2. Vasárnap): Mikro projekt – Kinshasa
A második napon már könnyebben vesszük az akadályokat, alkalmazkodtunk a helyi munkamorálhoz. A Lényeg, hogy itt gyakorolhatjuk a tolerancia-készségünket, hogy mennyire vagyunk csapatjátékosok, és megtanulhatjuk áthidalni a kultúrák közötti különbségeket. Munka közben barátságokat kötünk, helyi nyelveket tanulunk.

4. nap. (Dec. 3. Hétfő): Mikro projekt – 10 éves ünnepség felkészülés
Minél jobban belemerülünk a munkába, annál nagyobb az izgalom, és ahogy a fantáziánk, úgy az idő is szárnyal. A munka mellett elkezdünk majd készülni a 10 éves ünnepség ceremóniájára. Itt bőven lesz szerepe a magyar turisták kreativitásának.
Délután 4 óra körül Kongó-Magyarország focimeccs.

5. nap. (Dec. 4. Kedd): 10 éves ünnepség, Mikro projekt eredményének felavatása
Kongói illetve magyar zene, ének tánc, étel, ital, divatbemutató, ajándékátadás, ki-ki matyó hímzésben vagy afrikai folklór szerint öltözve, de biztosan feledhetetlen élményben lesz részünk.

 6. nap (Dec. 5. Szerda): Kinshasa, bonobo
 Lola ya Bonobo. Azaz a Bonobo (emberszabású majom) paradicsomába látogatunk. A rezervátum Kinshasa külvárosában fekszik. A gyönyörű trópusi esőerdő, folyók és a Lac de ma vallé adnak otthont a világon egyedülálló, és veszélyeztetett majom fajtának. A bonobok szelídek és barátságosak. Kezet lehet velük fogni, fel lehet venni a kisebbeket, és ha szerencsénk van, mulatságos mutatványokat produkálnak az idelátogatóknak. Ez az utunk egyik legkiemelkedőbb élménye.
Bonobo park után megállunk a Lac de Ma Vallé tónál, amely egy nagyon csendes és nyugodt környezet, mindenkinek lehetősége lesz egy kicsit elmélyülni a gondolataiban.

7. nap (Dec. 6. Csütörtök): Kinshasa- Kisantu -Kimpese - Matadi
Reggel indulás Kisantuba, ahol a botanikus kertet látogatjuk meg. Ez Közép-Afrika első botanikus kertje. Több mint 3000 egzotikus trópusi virág, fa, nővény, és persze jó néhány állat is él itt, mint a krokodil, boa vagy éppen a Babouin majom. Nem győzünk majd gyönyörködni a látványban. Itt ebédelünk, majd Kimpese felé indulunk. Kimpeseben megállunk, és kirándulunk a Mvampa 2 vízeséshez. Átkelés egy izgalmas függőhídon. Tovább a mangó ligeten keresztül vezet az utunk. Itt az év 365 napján „szedd magad” akció van, annyit ehetünk, amennyi belénk fér. A vízesés érintetlen, a civilizáció ártalmaitól mentes, emellett a 60 méteres vízesés szikláin keresztül folyó vadvíz mesebeli látványt nyújt. Innen indulás Matadiba, a sziklákra épített városba.

8. nap (Dec. 5. Péntek): Matadi
Délelőtt Matadi városának megtekintése, majd séta a több mint fél kilométer széles Kongó folyó egyetlen hídján. Itt lehet gyönyörködni a fantasztikus hegyek és a hatalmas Kongó folyó szépségeiben. Lehetőségünk nyílik, hogy a helyi asszonyokkal közösen piacozzunk és főzzünk. Meg lehet tanulni egymástól a recepteket is.

9. nap (December 6. Szombat): Matadi – Bangu - Kimpese - Kinshasa
Korán reggel indulás Kinshasaba, megállás a hegyen épült Bangu faluban. Itt látogatjuk meg az Alapítvány egyik egészségügyi projektjét. A hegyen 360 fokban körbetekinthetünk, egészen 100-150 km távolságig. Az utunkat tovább folytatjuk Kimpese felé ahol a Mvampa 1-es vízesést tekintjük meg. Hatalmas lapos kősziklákon strandolunk, napozunk. Itt egy kemény túrára van lehetőség, amit csak azoknak ajánlunk, akik jó erőben vannak. A többiek ezalatt Diadia faluban maradhatnak, a falusi nép társaságában, kulturális programokban vehetnek részt: az aratásban, a mogyorópucolásban, pálmaolaj készítésben, vagy meglátogatjuk helyi a banánültetvényt. Délután indulunk Kinshasába, ahol az estét töltjük. Este: kongói folklór est tradicionális kongói zenével.

10. nap (Dec. 9. Vasárnap): Kinshasa (kígyó park) Kinshasa - Mini projekt

Reggeli után a kígyó parkba megyünk, ahol 320 kongói kígyófajta megtekinthető, a kis viperától a hatalmas pitonokig. Megtudjuk melyik mérges, melyik nem, melyik szelíd, melyik dupla fejű kígyó. Ezek után kezünkbe fogjuk őket, nyakunkra tekerjük és játszunk velük, vagy fuvolaszóval elővarázsoljuk őket a ketrecből.
Ebéd az árvaházban, búcsúzás az árváktól, barátainktól. Este kulturális búcsúprogram.

11. nap (Dec. 10. Hétfő): Búcsúzás, utazás Kinshasából
Reggeli után indulás a belvárosba a csomagjainkkal, közben megállunk a helyi kézműves piacon, eközben lehetőségünk lesz felfedezni a belvárost is. Majd kora délután indulás a Kongó folyóra, ahol a világ második legnagyobb folyóján kirándulunk. Megkerüljük a homokszigeteket, a számunkra legmegfelelőbbet kiválasztjuk, sátrat verünk, fürdünk, és ebédelünk. 5 óra körül indulás a repülőtér felé.
Este 8-kor indulás: Kinshasa - Isztambul - Budapest

12. nap (Dec.11. Kedd): Budapest
Érkezés Budapestre.

Részvételi díj:

•  (Szállás, étkezés, belépők, utazás helyben, humanitárius hozzájárulás): 290.000 Ft

Az utazás költségei változhatnak a résztvevők számától és az amerikai dollár árfolyamváltozásától függően.

Egyéb költségek
• Vízumok (csoportosan intézzük majd az indulás előtt): 100 USD
• Reptéri kilépési illeték (Kinshasa-ban kötelező): 50 USD
Oltások:
• Kötelező sárgalázoltás: 7300 Ft
• További javasolt oltások, malária gyógyszer: maximum 35.000 Ft
Biztosítás:
• 3.000-15.000 Ft között elérhető az adott időtartamra Afrikába

A fenti árak tájékoztató jellegűek. Nagyobb csoportban jelentkezők részére, valamint azon jelentkezőknek, akik további résztvevőket is beszerveznek az útra, egyéni kedvezményt tudunk biztosítani.
További információk
Az alapítvány honlapját a http://afrikaert.hu/ címen érheti el. További információt az Afrika Platformon keresztül is kérhet alapítványunkról: http://www.afrikaplatform.hu/
Oltásokról és Kongóról bővebb tájékoztatást, jó tanácsokat a http://www.utazaselott.hu/utazas-tanzania.html oldalon kaphat.
Kongó: Belgrád! Tanzániában a Nairobi székhelyű kenyai magyar nagykövetség az illetékes. http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/KE/HU
Európában legközelebb Berlinben van tanzániai nagykövetség:
http://www.tanzania-gov.de/
Kérdéseivel, keresse bizalommal az Afrikáért Alapítvány munkatársait az alábbi elérhetőségek egyikén:


06-1-332-1054
06-20-772-2279

Szakmai partnerünk: