Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Szeretnél egy hamisíthatatlan kongói Húsvétot?

2013. február 19.

Kongó Humanitárius turizmus – Húsvéti Kiadás
10nap,11 éjszaka
Március 27 – Április 6.

Unod már a tojást Húsvétkor? Egyél bio banánt!
Kongóban akár ezt is megteheted velünk, és locsolás helyett akár igazi trópusi esőt is kaphatsz a nyakadba!

A hírhez tartozó képek

Kongó Humanitárius turizmus – Húsvéti Kiadás
10nap,11 éjszaka
    Március 27 – Április 6.

Unod már a tojást Húsvétkor? Egyél bio banánt!

Kongóban akár ezt is megteheted velünk, és locsolás helyett akár igazi trópusi esőt is kaphatsz a nyakadba!


Ismertető:
A Kongói Demokratikus Köztársaság nem turistaparadicsom, nem tartozik még a közkedvelt turisztikai desztinációk közé. Bár lehetne az, hiszen számos kiaknázatlan és kihasználatlan idegenforgalmi látványossága és értéke van, így az odautazónak leírhatatlan élményben lesz része. Az országba érkező külföldiek általában céltudatos üzletemberek, családdal utazók, vagy épp nem sablonos turistaútra vágyók; és vannak közöttük olyanok, akik éppen a valódi értékeket keresik.
Mivel több Kongó a közkedvelt turisztikai célországokhoz viszonyítva? Itt semmi nincs sminkelve, minden kendőzetlenül zajlik, mint amikor egy ártatlan, őszinte kisgyerekkel állunk szemben, aki nem tudja elrejteni a saját jó és tiszta természetét. Sok helyen Kongóban nem is ismerik a „turista” kifejezést. Az érintetlen természet, a főváros, Kinshasa vadnyugati feelingje, az emberek nyitottsága, közvetlenségük, és a külföldiek iránt tanúsított meleg vendégszeretetük visszaadja az ide utazó emberi méltóságát, hiszen más országok bennük többnyire csak egy klienst vagy ügyfelet látnak, akiben üzleti lehetőségek vannak. Azonban Kongó egy olyan ország, ahová az ember újra és újra visszatér. Tapasztalatunk ezt mutatja.

Egyik korábbi turistánktól megkérdeztük, miért szereti annyira Kongót? A válasza az volt, hogy: „Megmagyarázhatatlan! Talán a mássága fogott meg!” Magadnak sem tudod megmagyarázni az okot, amiért szeretni fogod, csak élvezed, mert Kongó lebilincselő az első perctől fogva.

Humanitárius turizmus programjaink keretén belül fedezd fel az országot és annak kultúráját, ahogyan azt egyébként sose láthatnád! Bármennyire színes és dús programot kínálunk, a helyszínen még ennél is több élményben lesz részünk, mint a leírtakból kitűnik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az út főszervezője és vezetője, a kongói születésű, ám 15 éve Magyarországon élő – hazánkban tanult - France Mutombo jelenléte, aki alapos helyismerettel rendelkezik, és aki biztosítja személyes jelenlétét az utazás egész ideje alatt. Ez önmagában a lehető legmagasabb szintű biztonságot jelenti az utazók számára.

Program:

0. nap (Márc. 27. Szerda): Utazás
Indulás Budapestről Kongóba Istanbulon keresztül. Érkezés este, szállás foglalás, vacsora.

1. nap (Márc. 28. Csüt. ): Kinshasa
Reggeli után látogatás az alapítvány intézményeiben (első magyar kongói iskola: College Othniel, La Providence Árvaház). Ide egy szegénynegyeden keresztül haladva jutunk el, a bátrabbak gyalog is megtehetik az utat. Ők máris részesei lehetnek olyan spontán élményekben, mint a megnyilatkozó kongóiak, amint meglátják a „Mundeléket”. Néhol megállunk egy fotó erejéig pózolni egy fufut készítő mamánál, vagy éppen egy fodrásznál, esetleg a szabónál. Akitől mellesleg helyben rögtön megrendelhetjük a számunkra szimpatikus afrikai motívumú ruhát. Vigyázat, itt keményen alkudozni kell!
Érkezés az iskolába és árvaházba, ajándékok átadása, árva gyerekek előadásának megtekintése. Találkozás az iskolában és az árvaházban ősztől segítő 5 fiatal magyar önkéntessel. Humanitárius mikro projekt felmérése, feladatok és munkaterületek meghatározása és megvalósítása. Tervünk az újonnan megvásárolt árvaház további fejlesztése, valamint a College Othniel második blokkjának építése.

2. nap (Márc. 29. Péntek): Mikro projekt - Kinshasa városnézés
Délelőtt, reggeli után: Indulás az árvaház és iskola felé. Mikro projekt megvalósítása. Délután Kinshasa-i városnézés és bevezetés Kongó történelemébe: Stanley-től, Lipót Király, a gyarmatosítás, Lumumba, Kasa Vubu, Mobutu történetén keresztül napjainkig. A Kabila mauzóleum meglátogatása. Lélegzetelállító valóságokat, vicces sztorikat, mítoszokat, legendákat hallhatunk magyar nyelven. Megtekinthetjük a belváros néhány nevezetes épületét. Itt átélhetjük azokat a dolgokat, amiket a média torzítva, vagy egyáltalán nem mutat be.

 

3. nap (Márc. 30. Szombat): Bonobo – Kinshasa
Délelőtt részvétel egy valódi afrikai istentiszteleten, ahol átélhetünk egy igazi gospel előadást. Délután Lola ya Bonobo. Azaz a Bonobo (emberszabású majom) paradicsomába látogatunk. A rezervátum Kinshasa külvárosában fekszik. A gyönyörű trópusi esőerdő, folyók és a Lac de ma vallé adnak otthont a világon egyedülálló, és veszélyeztetett majom fajtának. A bonobok szelídek és barátságosak. Kezet lehet velük fogni, fel lehet venni a kisebbeket, és ha szerencsénk van, mulatságos mutatványokat produkálnak az idelátogatóknak. Ez az utunk egyik legkiemelkedőbb élménye.
Bonobo park után megállunk a Lac de Ma Vallé tónál, amely egy nagyon csendes és nyugodt környezet, mindenkinek lehetősége lesz egy kicsit elmélyülni a gondolataiban.


4. nap (Márc. 31.Vas.): Mikro projekt
Pár nap után már könnyebben vesszük az akadályokat, alkalmazkodtunk a helyi munkamorálhoz. A lényeg, hogy itt gyakorolhatjuk a tolerancia-készségünket, hogy mennyire vagyunk csapatjátékosok, és megtanulhatjuk áthidalni a kultúrák közötti különbségeket. Munka közben barátságokat kötünk, helyi nyelveket tanulunk.

Minél jobban belemerülünk a munkába, annál nagyobb az izgalom, és ahogy a fantáziánk, úgy az idő is szárnyal.
Délután 4 óra körül Kongó-Magyarország focimeccs.


5. nap (Ápr. 1. Hétfő): Humanitárius Mini Projekt befejezése

Ma befejezzük az összes megkezdett humanitárius munkát.

 

6. nap (Ápr.2. Kedd): Kinshasa, Kisantu- Kimpese
Reggel indulás Kisantuba, ahol a botanikus kertet látogatjuk meg. Ez Közép-Afrika első botanikus kertje. Több mint 3000 egzotikus trópusi virág, fa, nővény, és persze jó néhány állat is él itt, mint a krokodil, boa vagy éppen a Babouin majom. Nem győzünk majd gyönyörködni a látványban. Itt ebédelünk, majd Kimpese felé indulunk. Kimpeseben megállunk, és kirándulunk a Mvampa 2. vízeséshez. Átkelés egy izgalmas függőhídon. Tovább a mangó ligeten keresztül vezet az utunk. Itt az év 365 napján „szedd magad” akció van, annyit ehetünk, amennyi belénk fér. A vízesés érintetlen, a civilizáció ártalmaitól mentes, emellett a 60 méteres vízesés szikláin keresztül folyó vadvíz mesebeli látványt nyújt.
Alvás Kimpesében.

7. nap (Ápr. 3. Szerda): Kimpese- Kinshasa
Reggeli utan időjárástól függően kirándulás a Mvampa 1. vízeséshez. Fürdőzés a szikla strandokon . Itt egy kemény túrára van lehetőség, amit csak azoknak ajánlunk, akik jó erőben vannak. A többiek ezalatt Diadia faluban maradhatnak, a falusi nép társaságában, kulturális programokban vehetnek részt: az aratásban, a mogyorópucolásban, pálmaolaj készítésben, vagy meglátogatjuk helyi a banánültetvényt. Délután indulunk Kinshasába, ahol az estét töltjük. Este: kongói folklór est tradicionális kongói zenével.
Ezen a napon alternatív programként Kimpesetól Kinshasa felé útközben megállunk Mbanza Ngunguba. Itt megtekinthetünk a végeláthatatlan cseppkőbarlangot.
Este érkezés Kinshasába, vacsora, alvás.


8. nap (Ápr. 4. Csüt): Kinshasa
Kígyó reservatum 320 fajtat kongói kígyótól a viperán át a kobráig. A szelíd pitont nyakadba tekerheted és pózolhatsz vele.
Délután helyi kézműves piac. majd textil piacra folyatatjuk a napunkat ,onnan pedig kongói szabót meglátogatjuk. Itt mindenki rendelheti magának megfelelő afrikai motívumú fazont.
Este folklór est, kongói törzsi táncok.

9. nap (Ápr. 5. Péntek): Kinshasa
Reggeli után: Néprajzi múzeum látogatása
este búcsúvacsora az árvakkal,szuvenír ajándékok átadása.

10. nap (Ápr. 6. Szombat): Búcsúzás, utazás Kinshasából
Reggeli után indulás a belvárosba a csomagjainkkal, közben megállunk a helyi kézműves piacon, eközben lehetőségünk lesz felfedezni a belvárost is. Majd kora délután indulás a Kongó folyóra, ahol a világ második legnagyobb folyóján kirándulunk. Megkerüljük a homokszigeteket, a számunkra legmegfelelőbbet kiválasztjuk, sátrat verünk, fürdünk, és ebédelünk. 5 óra körül indulás a repülőtér felé.
Este 8-kor indulás: Kinshasa - Isztambul - Budapest

Ár
6 fő esetén:

350 000 HUF vagy 1 600 USD /fő +Repülőjegy 

7-12 fő esetén:

330 000 HUF vagy 1 500 USD /fő +Repülőjegy

A részvételi díj tartalmazza: szállást; ifjúsági szállásokon kempingekben, bérelt sátrakban bungalókban és 3* szállodákban, napi háromszori étkezést, belépőket nemzeti parkokba, kivéve a fakultatívnak (F) jelölt programokat, autentikus-kulturális programokat, utazást helyben terepjáróval vagy mikrobusszal, humanitárius mikro projekt hozzájárulást, a sza¬kács, a sofőr és a helyi vezetők díjait. Résztvevők utazási előtti felkészítését.

Az árat az 1 USD = 240 HUF árfolyamig tudjuk biztosítani. Ennél magasabb árfolyam esetén kénytelenek leszünk módosítani azt.

Fizetési határidő: jelentkezéskor 350 000 Ft
Repülőjegy árának fizetése: legkésőbb az indulás előtt 2 héttel


Az utazás költségei változhatnak a résztvevők számától és az amerikai dollár árfolyamváltozásától függően.

Egyéb költségek:
• Vízumok (csoportosan intézzük majd az indulás előtt): 100 USD
• Reptéri kilépési illeték (Kinshasa-ban kötelező): 50 USD
Oltások:
• Kötelező sárgalázoltás: 7 300 Ft
• További javasolt oltások, malária gyógyszer: maximum 35 000 Ft
Biztosítás:
• 3 000-15 000 Ft között elérhető az adott időtartamra Afrikába
Az utazás fejenkénti költsége tehát körülbelül 500 000 Ft lesz mindennel együtt.
A fenti árak tájékoztató jellegűek. Nagyobb csoportban jelentkezők részére, valamint azon jelentkezőknek, akik további résztvevőket is beszerveznek az útra, egyéni kedvezményt tudunk biztosítani.

További információk:
Az Alapítvány honlapját a http://afrikaert.hu/ címen érheti el. További információt az Afrika Platformon keresztül is kérhet alapítványunkról: http://www.afrikaplatform.hu/

Oltásokról és Kongóról bővebb tájékoztatás, jó tanácsok a http://kongo.lap.hu/ oldalon találhatóak.

Kérdéseivel, keresse bizalommal az Afrikáért Alapítvány munkatársait az alábbi elérhetőségek egyikén:


06-1-332-1054
06-20-772-2279