Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Egyre népszerűbb a magyar fánk Kongóban

2013. március 25.

Babay János lelkes önkéntesünk elindította fánksütés projektét La Providence árvaházunkban. A projekt célja az volt, hogy változatosabbá tegye a gyermekek étkezését, valamint a kenyér- és fánksütés szakmai alapjait megtanítsa a nekik.
Nagyon köszönjük azoknak, akik eddig támogatták az ún. 'fánk projektet'! Ezúton hívunk fel mindenkit, hogy aki teheti, támogassa 3000 Ft/hó összeggel a gyermekek havi menza költségeit, hogy a fánkot huzamosabb ideig is tudjuk biztosítani.

A hírhez tartozó képek

Egyre népszerűbb a magyar fánk Kongóban

Egyre inkább hódit a magyar fánk a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasa Munganga nevű egyik szegénynegyedében valamint a College Othnielben. Az Afrikáért Alapítvány által indított EVS önkéntes program keretében februárban kiérkezett Babay János lelkes önkéntesünk elindította fánksütés projektét La Providence árvaházunkban. A projekt célja az volt, hogy változatosabbá tegye a gyermekek étkezését, valamint a kenyér- és fánksütés szakmai alapjait megtanítsa a nekik. A sütemény annyira ízlett a gyerekeknek, az iskolai diákoknak,a tanároknak, sőt a környékbeli embereknek hogy azóta János alig győzi elkészíteni a megfelelő mennyiséget. A fánksütés nem maradt meg a kóstoltatás szintjén, hanem János egy kis mikrovallálkozást indított, hogy változatosabb étrendet biztosítson az árváknak valamint az iskolai gyerekek olcsón jussanak  tízóraihoz. Tudni illik, Kongóban sincs támogatott étkeztetés az iskolákban, sem menza, így sok gyerek korgó gyomorral tanul hosszú órákon keresztül. Nagyon köszönjük azoknak, akik eddig támogatták az ún. 'fánk projektet'! Ezúton hívunk fel mindenkit, hogy aki teheti, támogassa 3000 Ft/hó összeggel a gyermekek havi menza költségeit, hogy a fánkot huzamosabb ideig is tudjuk biztosítani. Minél több hozzájárulás érkezik, annál olcsóbban, akár ingyenesen tudjuk majd ellátni fánkkal az iskolai gyermekeket. Tervei szerint János a környékbeliek körében árulja majd az édességet, ezt követően visszaforgatja a fennmaradó összeget, hogy több és több finomság kerülhessen ki idővel a szorgalmas kis tanítványai kezei közül.