Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Adjunk 1 % esélyt egy élhető jövőért!

2018. március 08.

Az Afrikáért Alapítvány közhasznú szervezetként 1 százalékos felajánlásokat fogadhat. Támogasd az afrikai diákokat az alapítványunkon keresztül. Köszönjük!

A hírhez tartozó képek

Kinek?

Azoknak az Afrikában élő gyerekeknek, akiknek a vágyaik ugyanazok, de a lehetőségeik nem!

Az Afrikáért Alapítvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Tanzániában és Etiópiában biztosít színvonalas oktatást óvodától a középiskoláig, kreatív foglalkozásokat és a helyi igényeknek megfelelő szakképzéseket szervez.

Kongóban tíz gyermekből csupán hat járhat iskolába, Tanzániában tíz gyermekből átlagosan nyolc gyermek kezdi el az általános iskola első osztályát. Mindkét országban tíz diákból csupán kettő fejezi be a felső tagozatot. A szakképzés és a magasabb szintű tanulmányok hiányában a foglalkoztatási lehetőségeik rendkívül korlátozottak.

A megfelelő oktatás a nyomorból való kitörés alapfeltétele. Mi ezt szeretnénk biztosítani az afrikai szegény családból származó gyerekek számára. Intézményeinkben térítésmentesen, vagy kedvezményesen tanulhatnak és esélyt kapnak egy jobb életre.

Miért?

A fejlesztésekre irányuló projektjeink megvalósításához szükséges alapokat az 1%-os felajánlásokból tudjuk biztosítani, valamint meglévő intézményeinket is ezekből az adományokból működtetjük. Az Ön adója 1%-ának felajánlásával minimum egy afrikai diák tandíját biztosíthatja, vagy fedezheti egy árvaházunkban lakó árva egy havi étkezését.

Az Európai Unió és a Magyar Külügyminisztérium fennállásunk óta többször is bizalmat szavazott nekünk, hiszen mobilitási és önkéntes projektjeinket, valamint iskolabővítési projektünket is finanszírozta.

Facebook oldalunk mindennap frissül, weboldalunkon pedig hírt adunk hazai és afrikai tevékenységünkről, eredményeinkről. Galériánkban megtekintheti eddigi sikereinket és a jövőben is követheti, mire fordítjuk a felajánlásokat.

Eredményeink:

2017- 727.000 forintot gyűjtöttünk össze Tízórai Projektünkre az adjukossze.hu-n. A támogatóknak hála, így idén januártól júniusig minden nap laktató kukoricakása kerül 150 óvodás és általános iskolás gyermek tányérjába. Emellett tavaly Etiópiában is elindítottuk diák-és árvatámogatási programunkat, és támogatóinknak hála, jelenleg 10 kis árva ellátásáról gondoskodhatunk.

2016- Optikus képzést indítottunk a College Othnielben, Alapítványunk kongói iskolájában.

2015-  "Vízibility" – Tiszta vízzel a kongói gyerekek jövőjéért! elnevezésű projetünkben tiszta ivóvízhez jutattuk többek között iskolánk 700 diákját és 40 alkamazottját, illetve árvaházunk 11 lakóját.

2014 - HÍD Afrikáért program és Köztünk élnek – Ismered őket? szemléletformáló, ismeretterjesztő kampányok lebonyolítása Magyarországon a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával.

2013 – A Magyar Külügyminisztérium társfinanszírozásával felépült a College Othniel második blokkja.

2012 – A La Providence Árvaház épületének megvásárlása és a Hagyj nyomot támogatási programunk elindítása.

2011 – Nyertünk az Európai Önkéntes Szolgálat pályázaton, így több turnusban indíthattunk önkénteseket Kongóba.

2010 – Megépült a College Othniel vizesblokkja illetve az iskolában elindítottuk a HIV/AIDS programunkat.

2009 – Segélyszállítmányt jutattunk el a Goma-i menekülttáborba és befejeződött a kútfúrási projekt a College Othniel területén. Partnerünk lett a tanzániai Masaai Foundation.

2008 – Gyógyszerszállítmányt jutattunk el a kongói Bangu Klinikába és segédkeztünk a felújításoknál. Önálló intézményként létrejött a La Providence Árvaház.

2007 – Elkezdtük építeni az iskolát Ngamanzóban, elindult a diák- és árvatámogatási programunk valamint bevezettünk a kongói Humanitárius Turizmus programot.

Hogyan?

Az Afrikáért Alapítvány non-profit szervezetként 1%-os felajánlásokat fogadhat. Adóbevallása készítésekor a megfelelő nyomtatványon fel kell tüntetni az Afrikáért Alapítvány adószámát: 18696169-1-43.
Ezt leadhatja munkáltatójánál 2018. május 10-ig (lezárt borítékban), vagy 2018. május 22-ig az illetékes adóhatóságnál.

Legegyszerűbben az ESZJA oldalon keresztül lehet megtenni a felajánlást.

Az SZJA 1% beadásához szükséges és hasznos dokumentumok letölthetőek itt:

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT

ÚTMUTATÓ A RENDELKEZŐ NYILATKOZAT LEADÁSÁHOZ

ILLETÉKES ADÓHIVATALOK LISTÁJA

HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK!