Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

A szomszéd gyerekek is segítenek

2017. augusztus 25.

Míg diákjaink a nyári órákon élesítik elméjüket, addig a környékbeli gyerekek is szívesen töltik szabadidejüket a College Othnielben. Nézzétek csak, nemrégiben miben segédkeztek!

A hírhez tartozó képekMíg diákjaink a nyári órákon élesítik elméjüket, addig a környékbeli gyerekek is szívesen töltik szabadidejüket a College Othnielben.

Az afrikai mentalitás szerves része nemcsak a család, de a helyi közösség szoros összetartása, legyen szó akár egy kis falu lakóiról, vagy akár egy nagyváros környékbelieiről. Kinshasában sincs ez másként, a közös utcai foci, tánc, zenélés mindennapi része az életnek, ami igazán összekovácsolja az embereket.

La Providence-ben élő árvánk, Israel sokszor rúgja a bőrt a szomszéd srácokkal, jókat mókázva, önfeledten élvezve a gyermeki létet. De nem csak a játék lehet szórakozás, egy nap úgy döntöttek, a focilabdát téglákra cserélik, és segítenek azok elpakolásában az iskola udvaráról, azt remélve: nem sokára az árvák otthonát körülvevő kerítés tovább épülhet majd.

A College Othniel mellett található árvaházunk kerítésének újjáépítését ugyan el tudtuk kezdeni, de egy ideje sajnos szüneteltetni kell a munkálatokat. Fedezet hiányában nincs lehetőség arra, hogy véglegesen helyreállítsuk a megrongálódott, biztonságot nyújtó otthont körbeölelő kerítést.

Hálásak vagyunk az összefogásért és eddigi támogatásotokért, azonban a drága költségek miatt, még 600.000 ft-ra van szükségünk a további munkálatokhoz.

ARRA KÉRÜNK, SEGÍTS NEKÜNK ABBAN, HOGY ÚJBOL ERŐS KERÍTÉS VÉDELMEZZE ÁRVAHÁZUNK UDVARÁT, hogy biztonságban tudhassuk 11 árvánkat.Hogyan juttathatod el hozzánk támogatásodat?

Banki átutalással erre a számlaszámra adományozhatsz: Magnet Bank 16200010-10039959, bankkártyás fizetéssel pedig ide kattintva segíthetsz. Azért, hogy könnyebben beazonosíthassuk támogatásod célját, kérjük, a közleményben tüntesd fel a következőt: „árvaházi kerítés”.

 Hálásan köszönjük a segítséget!