Vissza

Aktualitások

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél több rászoruló afrikai gyermeken és családon tudjunk segíteni, s segítségünk minél hatékonyabb, szektorokon átívelő és fenntartható legyen. Helyszíni projektjeink mellett hazánkban is számos előadást és programot szervezünk azért, hogy mindenki megismerhesse Afrika kulturális és természeti értékeit. Igyekszünk minél nagyobb közönséghez eljutni, bemutatni az Afrikáért Alapítvány munkásságát, s minél több támogatót nyerni meg ügyünk érdekében. Eseményeinkről, híreinkről aktualitásainkat böngészve tájékozódhat.

Véget ért az Afrika Expo

2018. március 07.

Március 4-én véget ért Magyarország legnagyobb Afrikával kapcsolatos rendezvénye, az Afrika Expo. Olvassátok el rövid élménybeszámolónkat az eseményről!

A hírhez tartozó képek

Nincs március Afrika Expo nélkül! Az Európai Uniós Solid Ground projekt jóvoltából idén a korábbinál jóval komolyabb megjelenésre volt lehetőségünk, így sikerült rengeteg új támogatót szereznünk!

Az ENSZ 11. Fenntartható Fejlesztési célja mellett az érdeklődőknek bemutattuk új, jubileumi klinikaépítés projektünket is, és természetesen a régóta működő árva- és diáktámogatásról is szó esett.

 

Nagy eredmény, hogy az idei rendezvényen sikerült összesen 11 új ,,örökbefogadó” támogatót találnunk! Emellett a Kongóból érkezett kézműves dísztárgyak és ékszerek is nagy sikert arattak; idén is jelentős adomány összeg gyűlt össze, ami hatalmas segítség Kongói és Etiópiai támogatottjainknak! Nem is gondolnátok, hogy egy-egy pár ezres támogatás is milyen sokat ér Afrika ezen részén.

Elnökünk, France Mutombo Dr. Tshava Tonával együtt tartott előadást a Kongói főváros szegénynegyedébe tervezett egészségügyi klinikaépítés projektről. Békefi Anna, nemrég Afrikából visszaérkezett önkéntesünkkel együtt pedig képet adtak a látogatóknak az Afrikai szegények mindennapjairól.

Azoknak, akik még nem voltak Afrika Expón, talán úgy lehetne legjobban leírni az eseményt, mint egy nyüzsgő Afrikai piacot. A központi színpadon folyamatos élménybeszámolók, Afrikai zenés és táncos előadások szórakoztatták az érdeklődőket. Ezen a videón például Abdoul Camara izgalmas törzsi táncát láthatjátok. 


Köszönjük a szervezők kitartó munkáját és a rengeteg látogató érdeklődését, akik a rettentő hideg ellenére is eljöttek, hogy találkozzanak a csodálatos Afrikai kontinens kultúrájával! Igazán felemelő érzés volt egy ennyire nyitott és elfogadó közösségben tölteni ezt a négy napot.