Vissza

Gy.I.K.

Összegyűjtöttük mindazokat a gyakran ismételt kérdéseket, melyekkel a legtöbbször fordulnak hozzánk az érdeklődők. Akár az örökbefogadás menetéről kérdezne, akár az alapítványról, vagy a támogatási lehetőségekről, itt mindenre választ talál.

A kérdésre kattintva lenyíló ablakban olvasható a válasz.

Kijuthatok-e Afrikába az alapítványon keresztül?

Két módon lehet kijutni Afrikába az alapítványon keresztül. Az alapítvány rendszeresen szervez humanitárius turizmus utakat Afrikába, ezen belül Kongóba és Tanzániába. Ezek az utak hasonlóak az utazási irodák által kínált utakhoz - ám mégis másak. A velünk utazó nem turista szemmel kap betekintést Afrikába, hanem megismerheti a kontinens valós arcát, az igazi afrikai életet. Betekintést nyerhet az ott élők mindennapjaiba, mindeközben segíthet a rászorulókon és személyesen vehet részt egy humanitárius mini-projekt megvalósításában. Az utakról bővebben a www.humtur.hu weboldalon olvashat.
A másik lehetőség, ha valaki önkéntesként csatlakozik munkánkhoz. Ez azonban minden jelentkezőtől kitartást kíván. Az alapítványnak ugyanis meg kell győződnie arról, hogy a jelentkező tényleg hatékony munkát tud Kongóban végezni, hiszen nem olcsó az önkéntesek kinti ellátása.