Vissza

Gy.I.K.

Összegyűjtöttük mindazokat a gyakran ismételt kérdéseket, melyekkel a legtöbbször fordulnak hozzánk az érdeklődők. Akár az örökbefogadás menetéről kérdezne, akár az alapítványról, vagy a támogatási lehetőségekről, itt mindenre választ talál.

A kérdésre kattintva lenyíló ablakban olvasható a válasz.

Mi a garancia arra, hogy a diákok megkapják a támogatást?

A támogatás sosem közvetlenül a gyerekekhez, illetve családjukhoz kerül. A támogatást az általunk működtetett intézmény, az Othniel College kapja meg. A garanciát az biztosítja, hogy az iskola működik, és több mint 1000 diák látogatja intézményünket költségmentesen vagy kedvezményesen. Fontos tudni, hogy az iskolát más forrásból nem, csak a magyarországi támogatásokból és adományokból tudjuk finanszírozni. Kongóban a közoktatást az állam nem támogatja, az intézmények tandíjakból működnek, amelynek kifizetését azonban a szegény családok nagyon nehezen engedhetik meg maguknak.

A nagy távolság és a személyes kapcsolat hiánya nehezíti az alapítvány munkájának hitelesítését, de ezek kompenzációjaként folyamatosan törekszünk beszámolók közzétételére, s támogatóink folyamatos informálására - mind honlapunkon, mind hírleveleinkben. Emellett Kongóban, illetve Tanzániában járt humanitárius turistáink személyes élménybeszámolóit is olvashatják.