Vissza

Gy.I.K.

Összegyűjtöttük mindazokat a gyakran ismételt kérdéseket, melyekkel a legtöbbször fordulnak hozzánk az érdeklődők. Akár az örökbefogadás menetéről kérdezne, akár az alapítványról, vagy a támogatási lehetőségekről, itt mindenre választ talál.

A kérdésre kattintva lenyíló ablakban olvasható a válasz.

Tulajdonképpen egy gyermeket támogatok vagy egy iskolát?

Ön valójában egyszerre támogatja a gyermeket és az Othniel College-ot. A támogatás sosem közvetlenül a gyermekhez vagy családjához érkezik, hanem azt az iskola kapja meg. Így lehetővé válik, hogy az a 600 gyermek is részesülhessen oktatásban, akinek még nincsen támogatója. Támogatása emellett garanciát nyújt arra, hogy az Ön által kiválasztott gyermek iskolába járhasson, ezen belül pedig a mi intézményünkben tanulhasson. Önnek lehetősége van arra is, hogy a gyermekkel személyes kapcsolatban legyen, levelezzenek, rendszeres információkat kapjon a tanulmányi eredményéről, vagy ajándékot küldjön számára.

A fejlett országokban az oktatás biztosítása általában az állam feladata. Az állam gondoskodik az infrastruktúráról, a tanárokról, a taneszközökről, és az ehhez szükséges anyagi háttérről. Az afrikai országok többségében azonban ez nem így van: az állam nem gondoskodik az oktatásról, különösen nem a rászoruló gyermekek iskoláztatásáról.

Az alapítvány ezt a vákumot kívánja betölteni, és biztosítani támogatói segítségével az iskoláskorú gyermekek számára az oktatáshoz való hozzáférést. Ha egy gyermek nem járhat iskolába, nem tanul meg sem írni, sem olvasni, nem szerez szakismereteket, nem érettségizik le, és jóval kisebb eséllyel indul majd az életben, mint tanult társai. A szegénységnek pedig éppen ez az egyik fő oka: a képzetlenség és az ismeretek hiánya.

Támogatása révén tehát Ön a kongói iskolarendszer egy szeletét is támogatja, és hozzájárul ahhoz, hogy a rászoruló gyermekek számára biztosítsuk az oktatáshoz való hozzáférést - ezzel alapvető emberi jogaik egyikét -, valamint elősegítsük jólétüket és fejlődésüket.