Vissza

Gy.I.K.

Összegyűjtöttük mindazokat a gyakran ismételt kérdéseket, melyekkel a legtöbbször fordulnak hozzánk az érdeklődők. Akár az örökbefogadás menetéről kérdezne, akár az alapítványról, vagy a támogatási lehetőségekről, itt mindenre választ talál.

A kérdésre kattintva lenyíló ablakban olvasható a válasz.

Lehetek-e önkéntes Afrikában?

Az alapítvány eddig csak pár önkéntest foglalkoztatott kint Kongóban. A leghosszabb idő, amit egy önkéntes kint töltött, egy-öt hónap volt.
Ahhoz, hogy valaki az alapítvány önkénteseként kiutazhasson, fontos, hogy szoros kapcsolatot épüljön ki közte és az alapítvány között, hiszen tudnunk kell, milyen képességeire és ismereteire számíthatunk a kint végzett munkában. Emellett, a munkához elengedhetetlen a megfelelő nyelvtudás - Kongóban a francia, Tanzániában pedig az angol nyelv ismerete.
A kiutazás általában önköltséges. A szállásról, az élelmezésről és a biztonságról az alapítvány gondoskodik. Bár maga a munka önkéntes, az alapítvány számára egy kitelepített segítő munkája tehát jelentős költséget jelent.
Ezért szükséges, hogy leendő önkéntesünkkel személyes kapcsolatban legyünk. Az önkéntesnek tisztában kell lennie alapítványunk alapelveivel. Az alapítvány keresztény elveket képvisel, ezért fontos az önkéntes részéről az alapvető, általános erkölcsi magatartás gyakorlása.