Vissza

Gy.I.K.

Összegyűjtöttük mindazokat a gyakran ismételt kérdéseket, melyekkel a legtöbbször fordulnak hozzánk az érdeklődők. Akár az örökbefogadás menetéről kérdezne, akár az alapítványról, vagy a támogatási lehetőségekről, itt mindenre választ talál.

A kérdésre kattintva lenyíló ablakban olvasható a válasz.

Milyen ajándékokat küldhetek a gyermek(ek)nek, aki(ke)t támogatok?

Tanácsoljuk, hogy a gyermek(ek) számára hasznos dolgokat küldjenek ajándékba: olyan eszközöket, amelyek a tanuláshoz szükségesek, vagy a hétköznapi életükben fel tudják őket használni, de ugyanakkor örömöt is szereznek számukra (pl. tollak, színes ceruzák, szép füzetek, francia és angol nyelvű könyvek, egyéb apróságok). Szintén hasznosak lehetnek: új nyári ruhák (ne legyen szexi), baseball sapka, karóra, hajcsatok, ébresztő óra, kulcstartó, táska, elemlámpa, számológép, fogkrém, fogkefe, tisztálkodási szerek, zsebrádió, vagy akár Magyarországról szóló egyedi ajándékok stb.
A játékok mindig örömet okoznak egy gyermeknek, de nem szívesen ajánljuk őket. Ha mégis akkor inkább társasjátékot javasolunk, amelyet meg tudnak osztani az olyan gyerekekkel, akiknek nincs támogatójuk. Az afrikai gyerekek - jellemzően - saját kezűleg készítik a játékaikat, és ez kreatívvá teszi őket. Ezt a szokást megőrizve, olyan játékok küldését is ösztönözzük, amelyek hozzájárulnak képességeik fejlesztéséhez, s egyben a közösség összetartásához.
Élelmiszer és sok más csemege, mint pl. csoki, cukor küldését nem ajánljuk, mert ettől rosszul lehetnek a gyerekek, vagy táplálkozási problémát okozhatnak. Továbbá, a meleg miatt tönkre mehetnek, még mielőtt célba érnének.
A ruha nagyon hasznos és ajánljuk is. Bár a méretet nehéz eltalálni, ha a család népes, biztosan gazdára talál az esetleg kicsinek vagy nagynak bizonyuló darab. De ajánlatos inkább nagyobb méretet küldeni, mint amekkorának a képen tűnik a gyermek, vagy amely korának megfelelő lenne.