Vissza

Gy.I.K.

Összegyűjtöttük mindazokat a gyakran ismételt kérdéseket, melyekkel a legtöbbször fordulnak hozzánk az érdeklődők. Akár az örökbefogadás menetéről kérdezne, akár az alapítványról, vagy a támogatási lehetőségekről, itt mindenre választ talál.

A kérdésre kattintva lenyíló ablakban olvasható a válasz.

Melyek a Kongóba történő beutazás feltételei?

Vízum: Magyar állampolgár a Kongói Demokratikus Köztársaságba csak érvényes útlevél és vízum birtokában utazhat be. Vízumot Kongó belgrádi nagykövetségén keresztül lehet igényelni. A nagykövetség elérhetőségei:

Diplomatska kolonija 3,
+381 11 266 4131
ambrdcbelgrade@yahoo.com

Védőoltások: A Kongói Köztársaságba történő belépés feltétele a sárga védőoltási könyv bemutatása (az útlevél fontos mellékleteként), ennek hiányában az országba történő belépést megtagadják. Kötelező oltás a sárgaláz elleni oltás. Emellett ajánlott a hastífusz, a hepatitis A és B, a kolera és a veszettség elleni védőoltás beadatása, valamint a malária elleni gyógyszer szedése. Az oltásokat a Nemzetközi Oltóközpontban (1097 Budapest, Gyáli út 2-6., telefon: 1-476-1364, rendelési idő: H-CS 9-12) lehet beszerezni, s az indulás előtt minimum 3 héttel be kell adatni. Az Oltóközpont az utazással és egyéb egészségügyi tudnivalókkal kapcsolatban is felvilágosítást, valamint tanácsot ad.

Utasbiztosítás: Biztosítás kötése nem feltétele az országba történő belépésnek, megkötése azonban erősen ajánlott!

Konzuli segítség: Magyarországnak a Kongói Demokratikus Köztársaságban nincs külképviselete és konzulátusa, s más afrikai országban működő nagykövetét sem akkreditálja az országba. Vészhelyzet esetén a konzuli segítség így komoly nehézségekbe ütközik és a szokásosnál hosszabb időt vehet igénybe. Szükség esetén egy más európai uniós tagállam helyi képviseletével lehet felvenni a kapcsolatot.