Vissza

Projektek

Kérjük, olvassa el projektjeinkről szóló leírásokat, és amennyiben támogatni kívánja az adott célt a projekt leírása alatt található „támogatom” gomb megnyomásával megteheti azt.

Köszönjük érdeklődését!

HAGYJ NYOMOT MIKROBUSZ PROJEKT 2013

folyamatban projekt

Legyen egy mikrobusza a kinshasai árváknak és diákoknak!

Az Afrikáért Alapítvány több mint 10 éve működik Magyarországon, és túlnyomórészt hazai adományokból tart fenn oktatási, szociális és egészségügyi intézményeket Kongóban és Tanzániában. Jelenleg egy árvaházat és két iskolát működtetünk önállóan, ami több mint 500 gyereket érint, és közel 50 főnek biztosít állandó munkát.

Idei kiemelt projektünk a „Lélekmentő” névre keresztelt, használt mikrobusz beszerzése, és Afrikába juttatása. A mikrobusz fogja árváinkat, diákjainkat és önkénteseinket szállítani védőoltásra, orvoshoz, reptérre stb., ez elképzelhetetlenül nagy minőségi ugrás lesz a helyi kisközösség életkörülményeinek javításában.

A mikrobuszt adományokból szeretnénk megvásárolni. Erre a korábbi árvaházépítésnél bevált módszert követjük: aki téglát, azaz alkatrészt vásárol 3000 Ft-ért, az nyomot hagy Afrikában, hisz üzenete és képe felkerül úgy a gépkocsira, mint a honlapra.

A magánemberek mellett cégek támogatására is számítunk. A vállalatok részére nagyobb kommunikációs felületet biztosítunk, akik a logójukkal szerepelnek majd a mikrobuszon, és az Afrikába indítás körüli PR-kampányból részesülnek.
 

Kapcsolódó aktuális Tekintse meg a projekthez kapcsolódó aktuálisokat

Békéscsabán jártunk a BNI konferencián

2014. március 21.

France Mutombo (az Alapítvány elnöke), Balogh Tibor (Alapítványunk egyik alapítója) és Frák Anita képviseletében sikerült bemutatni Alapítványunkat a békéscsabai BNI rendezvény résztvevőinek. További információk

Hagyj nyomot! Mikrobusz Projekt 2013

2013. október 02.

Varázsoljuk együtt szebbé a karácsonyukat: legyen egy mikrobusza a kinshasai diákoknak és árváknak! További információk