Vissza

Projektek

Kérjük, olvassa el projektjeinkről szóló leírásokat, és amennyiben támogatni kívánja az adott célt a projekt leírása alatt található „támogatom” gomb megnyomásával megteheti azt.

Köszönjük érdeklődését!

Tereprendezés az Othniel Iskola udvarán

befejezett projekt

A College Othniel iskola udvarának fejlesztésén munkálkodtak önkénteseink, amelynek célja az esőzések miatti talajelmosódás megfékezése és egy esztétikusabb udvarkép kialakítása.

Tereprendezés az Othniel Iskola udvarán


A projekt előzményei

A College Othniel enyhe lejtésű telekre épült, ahol az iskola épülete ugyan egyenes területen fekszik, de az udvar lejtése a kapu irányában erőteljes. Kongóban, a trópusi éghajlatnak köszönhetően az esős évszak alkalmával hatalmas, nagy vízhozamú esők zúdulnak le. A víz, természeténél fogva utat tör magának, magával mosva az udvar talajának felszínét is, vízmosásokat és árkokat létrehozva. Ennek a folyamatnak és az előzetes tereprendezési kísérleteknek az eredménye az a nagyjából 50 centiméter magas, szabálytalan vonalú törés, ami a lépcsőzetes szintkülönbséget okozza az udvar felső és alsó része között. Az egyenetlen felület miatt a terület minden funkció betöltésére - úgymint sport (futball, más labdajátékok) vagy nagyobb szabadtéri rendezvények - alkalmatlanná válik. 

A projekt leírása

Az udvaron keresztirányú támfal emelése a talajerózió megfékezésére, és a talaj egyes szintjeinek biztosítására, a jelenlegi egyenetlen felületek korrigálása, labdajátékokra és iskolai rendezvények megtartására alkalmas terep létrehozása.


A projekt menete

A tervrajzon megjelölt vonal mentén, egy 17 méter hosszú, 60 centiméter magas homokzsák támfal kerül felhúzásra, ami megállítja a talaj további erózióját.

A projekt célja

A rendszeres és nagy erejű esőzések okán kialakuló erózió, talajelmosódás megfékezése és egy funkcionáló, egyben esztétikusabb udvarkép kialakítása.

Kapcsolódó aktuális Tekintse meg a projekthez kapcsolódó aktuálisokat

A Fák Világnapja a College Othnielben

2014. március 24.

2014. március 21-én szemléletformáló és ismeretterjesztő rendezvényre került sor a College Othnielben, amelynek központjában a csodálatos moringa fa állt, amelyről már szó esett a kint lévő öt önkéntes fiatal terveiben, projektjeiben. További információk