Vissza

Projektek

Kérjük, olvassa el projektjeinkről szóló leírásokat, és amennyiben támogatni kívánja az adott célt a projekt leírása alatt található „támogatom” gomb megnyomásával megteheti azt.

Köszönjük érdeklődését!

Fogadj örökbe Etiópiában!

folyamatban projekt

Azt mondják, ahol nagy a szükség, ott közel a segítség is...

Boldog szívvel jelentjük be, hogy egy új együttműködés keretében Alapítványunk lehetőséget kapott 10 nehéz sorsú etióp gyermek felkarolására! A leírásra kattintva megismerhetitek az etióp EOC-CFAO szervezetet és azt is megtudhatjátok, hogyan vehetitek oltalmatokba a gyermekeket!

Ahogy előzetes cikkünkben elújságoltuk, kongói, 2008 óta működő árvaházunk mellett az Etióp Ortodox Egyház Gyermek-és Családügyi Szervezetével (EOC-CFAO) partnerségben idén szeptemberben BELEVÁGUNK ÚJ ÁRVATÁMOGATÁSI PROGRAMUNKBA!
A szervezet igazgatója Haile Yohannes, aki Elnökünkhöz hasonlóan Magyarországon végezte egyetemi tanulmányait, és azóta is több szállal kötődik hazánkhoz. A személyes találkozás után nem is lehetett kérdés, hogy az EOC-CFAO által működtetett Szent Yared árvaház 129 lakója közül egyelőre 10, majd sikeres partnerség esetén minél több gyermeket pártfogásunkba veszünk!
Partnerünk, az Az Etióp Ortodox Egyház – Gyermek-és Családügyi Szervezet (EOC- CFAO)

Az EOC-CFAO 1973-ban jött létre, hogy megküzdjön az addig soha nem látott mértékű szárazsággal, amely több tízezer emberéletet követelt Etiópiában. A természeti katasztrófa következtében rengeteg gyermek vesztette el szüleit, s ha nem lettek volna az EOC-CFAO által üzemeltetett árvaházak, senki nem látta volna el a magukra maradt gyermekeket.

A szervezet nemrégiben elküldte Alapítványunknak 10 olyan gyermek bemutatkozását, akik gondozásukat vállalni képes család híján támogatásra szorulnak. A gyerekekről jelenleg a St. Yared árvaház gondoskodik, ám nekik szűkösek a kereteik, így nagy szükségük van olyan elkötelezett támogatókra, akiknek köszönhetően stabil mederbe terelődhetne az árva gyermekek sorsa, ellátása.

A St. Yared árvaház, amellyel hálás módon kapcsolatba kerültünk, Axum városában nyújt otthont 129 árva és hátrányos helyzetű gyermek számára. Az árvák a lakhatáson felül átfogó ellátást kapnak a St. Yared-ben, illetve a gyermekek az árvaházon kívüli állami iskolákban tanulhatnak.


TÁMOGATÁSI MÓDOK

A következő támogatási formákba tudsz Te is bekapcsolódni:

  • Oktatási támogatás: 3500 Ft/hó
  • Étkezési támogatás I.: 3500 Ft/hó
  • Étkezési támogatás II.: 3500 Ft/hó (az étkezési támogatás egyben is vállalható)
  • Lakhatási támogatás: 4000 Ft/hó
  • Ruházati támogatás: 1000 Ft/hó
  • Egészségügyi támogatás: 2500 Ft/hó
  • Szabadidős támogatás: 1000 Ft/hó
  • Működési támogatás: 5000 Ft/hó
  • Életkezdési támogatás: 5000 Ft/hó
  • Szociális támogatás: 2500 Ft/hó

Alapítványunk 15 éve alatt több ezer afrikai gyermeket sikerült felkarolnunk a magyar támogatók segítségével. Ha örömmel lennél Te is valamely etióp árvánk örökbefogadó szülője, kérjük, keresd fel Alapítványunkat a tulner.viola@afrikaert.hu e-mail címen, vagy egyéb elérhetőségeinken.Eseti támogatás

Ha nem tudod rendszeresen vállalni egy gyermek támogatását, de szívesen segítenél, eseti adományodat hálásan fogadjuk bankszámlaszámunkra (Magnet Bank 16200010-10039959) illetve bankkártyás úton is segíthetsz a következő közleménnyel: „etióp árvatámogatás – Támogató neve". Hálásan köszönjük a segítséget!


Bízunk benne, hogy hamarosan egy etióp gyermek Támogatójaként köszönthetünk Téged!
Várjuk jelentkezésed, köszönünk minden segítséget!

Kapcsolódó aktuális Tekintse meg a projekthez kapcsolódó aktuálisokat

Várjuk ezt a szép 2018-as évet Veletek!

2018. január 09.

Az évek során már-már hagyománnyá vált, hogy Elnökünk egy újévi köszöntőt mond mindannyiunk nevében. Most épp kongói iskolánkból küldte üzenetét, fogadjátok sok szeretettel! :) További információk

Üdvözölnek Titeket az etióp gyerekek! :)

2017. december 16.

Mint sokan tudjátok, kongói árvaházunk mellett idén szeptemberben Etiópiában is elindítottuk árvatámogatási programunkat, s pártfogásotokba vehettek 10 etióp kisgyermeket! Partnerárvaházunk munkatársai most új képekkel örvendeztettek meg minket, amelyeket most meg is mutatunk Nektek! További információk

Október 17. – A szegénység elleni küzdelem világnapja

2017. október 16.

Tegyünk együtt egy egyenlőbb világért a szegénység elleni küzdelem világnapján. További információk

Éljen a fenntartható fejlődés!

2017. október 03.

Alapítványunk idén először képviseltette magát a Fenntarthatósági Napon. További információk