Vissza

Projektek

Kérjük, olvassa el projektjeinkről szóló leírásokat, és amennyiben támogatni kívánja az adott célt a projekt leírása alatt található „támogatom” gomb megnyomásával megteheti azt.

Köszönjük érdeklődését!

Ismerd meg új ösztöndíjasunkat, Mondjét!

folyamatban projekt

Ki ez a mosolygós leányzó a képen? Hadd mutassuk be nektek volt diákunkat, Mondje Ghoda Fatou-t, aki korábbi örökbefogadó szülei segítségével ösztöndíjasunk lesz a kinshasai egyetemen!

Két egyetemista diákunk, Tshava és Andre sikerei után nem is lehetnénk boldogabbak, hogy szeptembertől egy szorgalmas nagylányt is segíthetünk felsőfokú tanulmányai folytatásában.

Mondje Ghoda Fatou tavaly kitűnő eredménnyel érettségizett a College Othnielben. Támogatói a közel 10 év alatt annyira megszerették, hogy úgy döntöttek, tovább szeretnék segíteni a lányt -nem mindennapi- álmai megvalósításában. Mondje ugyanis a Kongóban legösszetettebbnek számító politechnikai mérnök képzésre jelentkezett.

„Mondje Ghoda Fatou-nak hívnak, elsőéves egyetemista vagyok a kinshasai egyetemen. A Politechnika szakon tanulok, amit csak reméltem, de nagyon boldog vagyok, hogy felvételt nyertem. Hálás vagyok, hogy a College Othnielben tanulhattam 12 éven át olyan emberek segítségével, akiket nem is ismertem személyesen. Ugyan nem találkoztam velük, de szerettem volna nekik és magamnak is bizonyítani, ezért mindig jól teljesítettem, számos díjat is nyertem. Úgy érzem, képes vagyok arra, hogy ezen a szakon is ilyen szépen teljesítsek, ahhoz viszont szükségem lenne további erkölcsi és anyagi támogatásra, hiszen a kongói egyetemek nagyon drágák. Édesapám munkanélküli és édesanyámnak is csak alkalmi munkái vannak, ebből tudunk mi így 9-en megélni.
Ezzel a levéllel fordulok tehát minden jó szándékú, régi és új támogatómhoz, hogy segítsetek álmaim elérésében! Példát szeretnék mutatni a családomnak, diáktársaimnak az Othnielben és legfőképp magamnak, hogy nőként, hátrányos helyzetből is mérnök lehet valaki! A támogatóimmal együtt és Isten segítségével hiszem, hogy egy magasabb szintre fejleszthetem a képességeimet. Ígérem, hogy aki engem támogat, nem fog csalódni bennem!”
(Mondje Ghoda Fatou leveléből)

 

Mondje korábbi örökbefogadó szülei teljes mellszélességgel a nagylány mellett állnak, ám ehhez TÖBB EMBER ÖSSZEFOGÁSA ÉS SEGÍTSÉGE KELL!

Mondje tandíja ugyanis az utazási - és eszközköltségekkel együtt 1417 $-ba (mintegy 367 000 Ft-ba) kerül egy évre. Rendkívül hálásak vagyunk elkötelezett támogatói családunknak, hogy általuk már 100 000 Ft fedezete megoldott.

Az a vágyunk, hogy a jövőben a HIÁNYZÓ 267 000 FT-OS ÖSSZEGET IS BIZTOSÍTHASSUK MONDJÉNAK, hiszen ahogy a kedves család, úgy mi is úgy gondoljuk: Mondje egy különleges lány, aki megérdemli, hogy teljesüljön az álma és mérnök válhasson belőle!

Csakúgy mint a diák-és árvatámogatás során, az egyetemi támogatás során is biztosítjuk a nagylánnyal való kapcsolattartást, illetve Mondje egyetemi előrehaladását és beérkező fotóit is rendszeresen megosztjuk a támogatókkal.


Ha örömmel lennél egyetemistánk örökbefogadó szülője, kérjük, keress fel bennünket az afrikaert@afrikaert.hu / tulner.viola@afrikert.hu e-mail címen, vagy egyéb elérhetőségeinken.

Ha pedig egyszeri módon támogatnád Mondje mérnöki előrehaladását, adományodat elutalhatod bankszámlaszámunkra (Magnet Bank 16200010-10039959) illetve bankkártyás úton is segíthetsz a következő közleménnyel: „egyetemi támogatás – Mondje".S nézzétek csak Mondje középiskolás fotóját! Mintha már akkor is az lobogott volna a fejében mint ami most a miénkben…?!: Ebből a lányból mérnök lesz!Hálásan köszönünk minden segítséget!

Kapcsolódó aktuális Tekintse meg a projekthez kapcsolódó aktuálisokat

…de még mekkora kincsek az ÍRÓGÉPEK!

2017. október 04.

Többen meglepődve hallják, amikor arról mesélünk, hogy a kongói diákok az informatikát írógépeken tanulják. Pedig ezek az itthon már elavultnak számító eszközök kint nélkülözhetetlenek! De ez még nem minden... További információk

Hajrá lányok! - A jövő kulcsa az oktatás

2017. szeptember 08.

Nemrég felfigyeltünk egy érdekes tanulmányra, amely azt vizsgálta, hogyan lehet javítani a lánygyermekek hozzáférési esélyeit és eredményeit az oktatásban, mindezt Kongó 8 különböző vidéki tartományában. Hogy eredményes volt-e a projekt? Az alábbi írásban olvashatjátok. További információk

Gratulálunk Dr. Tshava Tona!

2017. augusztus 16.

Több évnyi kitartás és megfeszített munka, szorgalom meghozta gyümölcsét! Egykori kongói diákunk, Tshava megszerezte a doktori címét. Teljes szívből gratulálunk Neki! További információk