Vissza

Projektek

Kérjük, olvassa el projektjeinkről szóló leírásokat, és amennyiben támogatni kívánja az adott célt a projekt leírása alatt található „támogatom” gomb megnyomásával megteheti azt.

Köszönjük érdeklődését!

FOGJUNK ÖSSZE EGY KLINIKA ÉPÍTÉSÉÉRT!

folyamatban projekt

NAGYSZABÁSÚ EGÉSZSÉGÜGYI PROJEKTET INDÍT AZ AFRIKÁÉRT ALAPÍTVÁNY!
Alapítványunk 15 éves fennállása tökéletes alkalmat kínál arra, hogy új alapokra helyezzük eddigi egészségügyi munkánkat és nekivágjunk álmunk megvalósításának, egy saját működtetésű egészségügyi klinika létrehozásának!

Te sem értesz egyet azzal, hogy ÉLETEK VESZNEK EL, csupán azért, mert a kongói rendelőkben nincs megfelelő higiénia, víz, vagy áram? Kérjük, segíts KONGÓI EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONTUNK FELÉPÍTÉSÉBEN mindössze HAVI 1250 FT-TAL!

>>Csatlakozz Te is Alapítványunk 15 éves, nagyszabású egészségügyi projektjéhez!<<


Alapítványunk immár 15 éve munkálkodik azért, hogy Afrikában hátrányos helyzetű gyermekek számára egy élhetőbb jövő lehetőségét biztosítsa. Az Alapítvány az oktatásban és szociális téren már számos sikerrel büszkélkedhet: a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában; Kinshasában a College Othniel Általános és Középiskolát, valamint a La Providence Árvaházat tartja fenn, Tanzániában és Etiópiában pedig partnerintézményeivel közösen karolja fel a diákokat.

Azonban van még egy pilléraz egészségügyi-, amelyre Alapítványunk mindig is nagy hangsúlyt fektetett. Az elmúlt 15 év missziós útjai során vidéki rendelők százait látogattuk meg, hogy műszereket, gyógyszereket, s hitet adjunk a rászoruló betegeknek. A kórházlátogatások alkalmával olyan alapvető hiányosságokat és méltatlan sorsokat tapasztaltunk, amelyek mindent örökre megváltoztattak!

Életek vesznek el, csupán azért, mert a rendelőben nincs megfelelő higiénia, műtét közben elfogy a víz, vagy elmegy az áram…


Akkor, ezek az európai szemmel elképzelhetetlennek tűnő problémák láttán megfogalmazódott Elnökünkben, France Mutombóban egy saját Egészségügyi Klinika létesítésének gondolata. Úgy gondoljuk, Alapítványunk kiteljesedése és 15 éves fennállása tökéletes alkalmat kínál arra, hogy most nekivágjunk ennek a nagyszabású projekt megvalósításának!

A klinika megépülésével kongóiak ezreinek,  köztük az Alapítvány intézményeiben tanuló gyermekek, és családjaik jutnak majd rendszeres és megfizethető egészségügyi ellátáshoz. Alapítványunk országos és európai adománygyűjtő rendezvénysorozatot szervez a nemes cél elérése érdekében, ahol az alapítvány árvából lett orvosának, Dr. Tshava Tonának kulcsszerepe lesz: orvosi szakértelmével és kongói rezidens tapasztalataival hitelesíti a projektet.


Szakértői csoportunkkal
az elmúlt hónapokban minden részletében figyelmet szenteltünk a tervezésnek; először egy a képen látható kisebb egészségügyi központot építünk, amelyet a későbbiekben egy komplex, önfenntartó módon működő klinikára bővítenénk.

 

Az egészégügyi központ felépítéséhez- amely afrikaiak ezrei számára tenné hozzáférhetővé az alapellátást- közel 300.000 $-ra azaz mintegy 75 millió Ft-ra van szükség. Az összeg óriásinak tűnhet, mégis, mindössze 5000 nagylelkű támogatóra van szükség az egészségügyi központunk felépítéséhez!

Ugyanis 5000 támogató ajánlott adományának segítségével (havi 1250 Ft egy éven keresztül) MÁRIS FELÉPÜLHET az egészségügyi központ épülete!


>> FOGJUNK ÖSSZE A KLINIKA ÉPÍTÉSÉÉRT! <<

Ha hozzásegítenél megannyi embert egy méltó és egészséges élethez, támogass minket bankszámlaszámunkon (16200010-10039959) vagy bankkártyás úton „klinikaépítés, Támogató neve” közleménnyel.


Kérdés esetén, illetve további információkért keresd fel Rendes Nikoletta kolléganőnket:

Rendes Nikoletta – Projekt koordinátor
Email: rendes.nikoletta@afrikaert.hu
Mobil: +36207722279

Hálásan köszönünk minden segítséget!

Kapcsolódó aktuális Tekintse meg a projekthez kapcsolódó aktuálisokat

15+ év - ÖSSZEFOGÁS EGY KLINIKA ÉPÍTÉSÉÉRT!

2018. március 01.

NAGYSZABÁSÚ EGÉSZSÉGÜGYI PROJEKTET INDÍT ALAPÍTVÁNYUNK! Egészségügyi központunk létrehozásával kongóiak ezreinek, köztük iskolánk és árvaházunk tanulóinak tudjuk majd garantálni a rendszeres, megfizethető egészségügyi ellátást. Merj velünk nagyot álmodni, és építsük fel együtt a klinikát! További információk