Vissza

Afrikáért Alapítvány

Az Afrikáért Alapítvány célja Afrikában oktatási, szociális és egészségügyi téren, Magyarországon tolerancia-és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában fejlesztési, segélyezési, társadalomformáló tevékenység végzése. Az Afrikáért Alapítvány a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasában az Othniel Általános és Középiskolát, a La Providence árvaházat tartja fenn és számos fővárosi és vidéki egészségügyi központot támogat és lát el gyógyszerekkel, műszerekkel.

Árva- és diáktámogatás

Mindössze napi 80-100 forintba kerül, hogy egy afrikai gyermek életét szebbé varázsolja! Ön is hozzájárulhat egy-egy árva gyermek méltó életkörülményeinek, étkezésének biztosításához vagy támogathatja egy vagy több afrikai kisgyermek iskoláztatását.
Támogatható gyerekek megismeréséhez kattintson ide!

Ön is hozzájárulhat egy-egy árva gyermek méltó életkörülményeinek, étkezésének biztosításához vagy támogathatja egy vagy több afrikai kisgyermek iskoláztatását. Ehhez tekintse át a következő egyszerű lépéseket:

 • Válasszon ki egy gyermeket a képcsarnokból fotó és adatlap alapján.
  Honlapunkon folyamatosan tájékozódhat, Emailfiókjában értesülhet a támogatott gyermekkel kapcsolatos információkról – iskolai eredmények, levelezés, stb.
 • Jelölje meg a támogatás fizetésének megfelelő módját, rendszerességét.
  A nem árva gyerekek számára az oktatási támogatás összege havonta 2900 Ft.
  Az árvák ellátása nyolc elemből áll össze, melyek mindegyike külön-külön, és együttesen is támogatható: oktatatás: havi 3500 Ft, étkezés: havi 7000 Ft, árvaházi lakás: 4000 Ft, ruházat: havi 1000 Ft, egészségügyi ellátás: havi 2500 Ft, szabadidős programok: havi 1000 Ft, működési költség: havi 5000 Ft és jövő garancia alap: havi 5000 Ft.
  A fenti összegek mellett minden évben egy ún. „13. havi" összeggel is támogathatja a gyermekeket, amely összeget mindig egy épp aktuális fejlesztési célra fordítunk. A havi támogatási összegből fedezzük a gyermekek taníttatását, mindennapos ellátását. A 13. havi támogatás az intézményi épületek fenntartásához, a felmerülő javítási munkákhoz, és a technikai szükségletek biztosításához járul hozzá.
  Kérjük, hogy a támogatást minimum egy évre vállalja el, hogy a gyermeknek az iskolaévet ne kelljen megszakítani.
 • Adja meg az adatait, és kattintson a küldés gombra.
 • Hamarosan postán és emailben elküldjük Önnek a választott gyermek adatlapját, fotóját és minden egyéb fontos információt. A gyermekről, illetve a támogatott intézményekről, munkánkról hírlevelünkben és Emailfiókjában találhat naprakész tájékoztatást.
 • Élje át a „Segiteni kiváltság” érzését.

Segítségét köszönjük!

Az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye szerint minden gyermeknek joga van a tanulásra. Mégis a világon több mint 110 millió gyermek (az iskoláskorúak 21%-a) egyáltalán nem járhat iskolába. Ezeknek több mint fele kislány. Ma a világ népességének kb. 1/4 része írástudatlan, 1/6-a pedig nem tud elolvasni egy könyvet vagy kitölteni egy nyomtatványt, mert funkcionálisan analfabéta. A beiskolázott gyermekek egyharmada végül nem fejezi be az elemi iskolát.