Vissza

Projektek

Kérjük, olvassa el projektjeinkről szóló leírásokat, és amennyiben támogatni kívánja az adott célt a projekt leírása alatt található „támogatom” gomb megnyomásával megteheti azt.

Köszönjük érdeklődését!

Kongó Humanitárius turizmus

folyamatban projekt

Kongó Humanitárius Turizmus
általában: 12 nap,11 éjszaka

 Kongó Humanitárius Turizmus

12 nap,11 éjszaka

A Kongói Demokratikus Köztársaság nem turistaparadicsom, nem tartozik még a közkedvelt turisztikai desztinációk közé. Bár lehetne az, hiszen számos kiaknázatlan és kihasználatlan idegenforgalmi látványossága és értéke van, így az odautazónak leírhatatlan élményben lesz része. Az országba érkező külföldiek általában céltudatos üzletemberek, családdal utazók, vagy épp nem sablonos turistaútra vágyók; és vannak közöttük olyanok, akik éppen a valódi értékeket keresik.

Mivel több Kongó a közkedvelt turisztikai célországokhoz viszonyítva? Itt semmi nincs sminkelve, minden kendőzetlenül zajlik, mint amikor egy ártatlan, őszinte kisgyerekkel állunk szemben, aki nem tudja elrejteni a saját jó és tiszta természetét. Sok helyen Kongóban nem is ismerik a „turista” kifejezést. Az érintetlen természet, a főváros, Kinshasa vadnyugati feelingje, az emberek nyitottsága, közvetlenségük, és a külföldiek iránt tanúsított meleg vendégszeretetük visszaadja az ide utazó emberi méltóságát, hiszen más országok bennük többnyire csak egy klienst vagy ügyfelet látnak, akiben üzleti lehetőségek vannak. Azonban Kongó egy olyan ország, ahová az ember újra és újra visszatér. Tapasztalatunk ezt mutatja.

Egyik korábbi turistánktól megkérdeztük, miért szereti annyira Kongót? A válasza az volt, hogy: „Megmagyarázhatatlan! Talán a mássága fogott meg!” Magadnak sem tudod megmagyarázni az okot, amiért szeretni fogod, csak élvezed, mert Kongó lebilincselő az első perctől fogva.

Humanitárius turizmus programjaink keretén belül fedezd fel az országot és annak kultúráját, ahogyan azt egyébként sose láthatnád! Bármennyire színes és dús programot kínálunk, a helyszínen még ennél is több élményben lesz részünk, mint a leírtakból kitűnik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az út főszervezője és vezetője, a kongói születésű, ám 16 éve Magyarországon élő – és hazánkban tanult - France Mutombo jelenléte, aki alapos helyismerettel rendelkezik, és aki biztosítja személyes jelenlétét az utazás egész ideje alatt. Ez önmagában a lehető legmagasabb szintű biztonságot jelenti az utazók számára.

PROGRAM

0. nap: Utazás

Indulás Budapestről Kongóba Istanbulon keresztül

1. nap: Kinshasa

Megérkezés éjszaka Kinshasába, a szállás elfoglalása, vacsora, alvás. Reggeli után látogatás az alapítvány intézményeiben (első magyar kongói iskola: College Othniel, La Providence Árvaház). Ide egy szegénynegyeden keresztül haladva jutunk el, a bátrabbak gyalog is megtehetik az utat. Ők máris részesei lehetnek olyan spontán élményekben, mit a spontán megnyilatkozó kongóiak, amint meglátják a „Mundeléket”. Néhol megállunk egy fotó erejéig pózolni egy fufut készítő mamánál, vagy éppen egy fodrásznál, esetleg a szabónál. Akitől mellesleg helyben rögtön megrendelhetjük a számunkra szimpatikus afrikai motívumú ruhát. Vigyázat, itt keményen alkudozni kell!

Érkezés az iskolába és árvaházba, ajándékok átadása, árva gyerekek előadásának megtekintése. Humanitárius mikro projekt felmérése, feladatok és munkaterületek meghatározása. Tervünk az újonnan megvásárolt árvaház további fejlesztése, valamint a College Othniel második blokkjának építése, fejlesztése valósulhat meg.

2. nap.: Mikro projekt - Kinshasa városnézés

Délelőtt, reggeli után: Indulás az árvaház és iskola felé. Mikro projekt megvalósítása. Délután Kinshasa-i városnézés és bevezetés Kongó történelemébe: Stanley-től, Lipót Király, a gyarmatosítás, Lumumba, Kasa Vubu, Mobutu történetén keresztül napjainkig. A Kabila mauzóleum meglátogatása. Lélegzetelállító valóságokat, nevetséges sztorikat, mítoszokat, legendákat hallhatunk magyar nyelven. Megtekinthetjük a belváros néhány nevezetes épületét. Itt átélhetjük azokat a dolgokat, amiket a média torzítva, vagy egyáltalán nem mutat be.

3. nap.: Mikro projekt – Kinshasa

A második napon már könnyebben vesszük az akadályokat, alkalmazkodtunk a helyi munkamorálhoz. A Lényeg, hogy itt gyakorolhatjuk a tolerancia-készségünket, hogy mennyire vagyunk csapatjátékosok, és megtanulhatjuk áthidalni a kultúrák közötti különbségeket. Munka közben barátságokat kötünk, helyi nyelveket tanulunk.

4. nap.: Mikro projekt 

Minél jobban belemerülünk a munkába, annál nagyobb az izgalom, és ahogy a fantáziánk, úgy az idő is szárnyal. Itt bőven lesz szerepe a magyar turisták kreativitásának.

Délután Kongó-Magyarország focimeccs.

5. nap.: Mikro projekt eredményének felavatása

A mai napon befejezzük a mikro projektet, amin a korábbi napokban dolgoztunk.

6. nap: Kinshasa, bonobok

Délelőtt részvétel egy valódi afrikai istentiszteleten, ahol átélhetünk egy igazi gospel előadást. Délután Lola ya Bonobo. Azaz a Bonobo (emberszabású majom) paradicsomába látogatunk. A rezervátum Kinshasa külvárosában fekszik. A gyönyörű trópusi esőerdő, folyók és a Lac de ma vallé adnak otthont a világon egyedülálló, és veszélyeztetett majom fajtának. A bonobok szelídek és barátságosak. Kezet lehet velük fogni, fel lehet venni a kisebbeket, és ha szerencsénk van, mulatságos mutatványokat produkálnak az idelátogatóknak. Ez az utunk egyik legkiemelkedőbb élménye.

Bonobo park után megállunk a Lac de Ma Vallé tónál, amely egy nagyon csendes és nyugodt környezet, mindenkinek lehetősége lesz egy kicsit elmélyülni a gondolataiban.

7. nap: Kinshasa- Kisantu -Kimpese - Matadi

Reggel indulás Kisantuba, ahol a botanikus kertet látogatjuk meg. Ez Közép-Afrika első botanikus kertje. Több mint 3000 egzotikus trópusi virág, fa, nővény, és persze jó néhány állat is él itt, mint a krokodil, boa vagy éppen a Babouin majom. Nem győzünk majd gyönyörködni a látványban. Itt ebédelünk, majd Kimpese felé indulunk. Kimpeseben megállunk, és kirándulunk a Mvampa 2 vízeséshez. Átkelés egy izgalmas függőhídon. Tovább a mangó ligeten keresztül vezet az utunk. Itt az év 365 napján „szedd magad” akció van, annyit ehetünk, amennyi belénk fér. A vízesés érintetlen, a civilizáció ártalmaitól mentes, emellett a 60 méteres vízesés szikláin keresztül folyó vadvíz mesebeli látványt nyújt. Innen indulás Matadiba, a sziklákra épített városba.

8. nap: Matadi

Délelőtt Matadi városának megtekintése, majd séta a több mint fél kilométer széles Kongó folyó egyetlen hídján. Itt lehet gyönyörködni a fantasztikus hegyek és a hatalmas Kongó folyó szépségeiben. Lehetőségünk nyílik, hogy a helyi asszonyokkal közösen piacozzunk és főzzünk. Meg lehet tanulni egymástól a recepteket is.

9. nap: Matadi – Bangu - Kimpese - Kinshasa

Korán reggel indulás Kinshasaba, megállás a hegyen épült Bangu faluban. Itt látogatjuk meg az Alapítvány egyik egészségügyi projektjét. A hegyen 360 fokban körbetekinthetünk, egészen 100-150 km távolságig. Az utunkat tovább folytatjuk Kimpese felé ahol a Mvampa 1-es vízesést tekintjük meg. Hatalmas lapos kősziklákon strandolunk, napozunk. Itt egy kemény túrára van lehetőség, amit csak azoknak ajánlunk, akik jó erőben vannak. A többiek ezalatt Diadia faluban maradhatnak, a falusi nép társaságában, kulturális programokban vehetnek részt: az aratásban, a mogyorópucolásban, pálmaolaj készítésben, vagy meglátogatjuk helyi a banánültetvényt. Délután indulunk Kinshasába, ahol az estét töltjük. Este: kongói folklór est tradicionális kongói zenével.

10. nap: Kinshasa (kígyó park) Kinshasa - Mini projekt

Reggeli után a kígyó parkba megyünk, ahol 320 kongói kígyófajta megtekinthető, a kis viperától a hatalmas pitonokig. Megtudjuk melyik mérges, melyik nem, melyik szelíd, melyik dupla fejű kígyó. Ezek után kezünkbe fogjuk őket, nyakunkra tekerjük és játszunk velük, vagy fuvolaszóval elővarázsoljuk őket a ketrecből.

Ebéd az árvaházban, búcsúzás az árváktól, barátainktól. Este kulturális búcsúprogram.

11. nap: Búcsúzás, utazás Kinshasából

Reggeli után indulás a belvárosba a csomagjainkkal, közben megállunk a helyi kézműves piacon, eközben lehetőségünk lesz felfedezni a belvárost is. Majd kora délután indulás a Kongó folyóra, ahol a világ második legnagyobb folyóján kirándulunk. Megkerüljük a homokszigeteket, a számunkra legmegfelelőbbet kiválasztjuk, sátrat verünk, fürdünk, és ebédelünk. 5 óra körül indulás a repülőtér felé.

Este 8-kor indulás: Kinshasa - Isztambul - Budapest

12. nap: Budapest

Érkezés Budapestre.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ

6 fő esetén: 1600 USD/fő + repülőjegy

7-12 fő esetén1500 USD /fő + repülőjegy

A részvételi díj tartalmazza:

 • szállást: 3* szállodákban, ifjúsági szállókban,
 • napi háromszori étkezést, belépőket parkokba, kivéve a fakultatívnak (F) jelölt programokat, autentikus-kulturális programokat,
 • utazást helyben terepjáróval, mikrobusszal,
 • humanitárius mikro projekt hozzájárulást,
 • a sza­kács, a sofőr és a helyi vezetők díjait,
 • résztvevők utazási előtti felkészítését.

Előleg: 50.000 HUF jelentkezéskor fizetendő.

Repülőjegy várható ára: 250.000 HUF fizetendő legkésőbb indulás előtt két héttel.

Figyelem: A repülő árat nem tudjuk garantálni!


Egyéb költségek

 • Vízumok (csoportosan intézzük majd az indulás előtt): 100 USD
 • Reptéri kilépési illeték (Kinshasa-ban kötelező): 50 USD
 • Kötelező sárgalázoltás: 7300 Ft
 • További javasolt oltások, malária gyógyszer: maximum 35.000 Ft
 • Biztosítás: 3.000-15.000 Ft között elérhető az adott időtartamra Afrikába

A fenti árak tájékoztató jellegűek. Nagyobb csoportban jelentkezők részére, valamint azon jelentkezőknek, akik további résztvevőket is beszerveznek az útra, egyéni kedvezményt tudunk biztosítani.

További információk

Az alapítvány honlapját a http://afrikaert.hu/ címen érheti el.

Oltásokról és Kongóról bővebb tájékoztatást jó tanácsokat a következő oldalon kaphat: http://www.utazaselott.hu/utazas-kongoi-demokratikus-koztarsasag.html

Kérdéseivel, keresse bizalommal az Afrikáért Alapítvány munkatársait az alábbi elérhetőségek egyikén:

afrikaert@afrikaert.hu

06-1-332-1054

06-20-772-2279 

Kapcsolódó aktuális Tekintse meg a projekthez kapcsolódó aktuálisokat

Pezsgőzz velünk Szilveszterkor Kongóban!

2015. október 09.

Unod már a sok karácsonyi bejglit? Egyél bio banánt! Kongóban akár ezt is megteheted velünk, és a térdig érő hó helyett akár igazi trópusi esőt is kaphatsz a nyakadba! Mindezt az idei humanitárius turizmus utunkon december 28. – január 7. között. További információk

Maradandó élmény Afrikából- részletek Szabó Szilvia cikkéből

2013. november 10.

Frák Anita: "A Kongói Demokratikus Köztársaság Afrika harmadik legnagyobb országa, ezért rengeteg látnivalót kínál. Számomra a legérdekesebb Laurent Kabila (a legutóbbi ottani elnök) mauzóleuma volt, de meglátogattuk a rendkívül intelligens, népszerű Bonobó majmokat is. " További információk

Hazatértek a 2013-as kongói humanitárius turistáink

2013. július 30.

Elmondásuk szerint az alapítvány beváltotta ígéretét, miszerint "igazi autentikus Afrika-élmény"-ben lesz részük. Rövid beszámolójuk itt található. További információk

Nyaralj Velünk Kongóban!

2013. június 05.

Kedves Támogatóink! Kedves Olvasóink! Hagyományunkhoz híven 2013. nyarán újra várjuk Önöket Humanitárius Turizmus Utunkra! Kérjük, részletekről tájékozódjon a lenti leírásban! Kérdéseiket az alábbi elérhetőségeken szívesen fogadjuk: E-mail: afrikaert@afrikaert.hu, anita.frak@gmail.com Tel.: +36 20 772 2279 További információk

3. Afrikáért klub

2013. április 18.

Ebben a hónapban is: Afrikáért Klub! Program: Pillanatkép Afrikáról. Kerekasztal-beszélgetés Afrika kutatókkal, kedvelőkkel- Pillanatkép Afrikából. Önkéntesség a fekete kontinensen. Élő Skype- közvetítés Kongóból. További információk

2. Afrikáért klub

2013. március 13.

Egy szívmelengető történet után afriaki ételek és italok fogaszthatók! Gyertek el, és beszélgessünk Afrikáról! További információk

A VÁGYAIK ugyanazok... a lehetőségeik NEM!

2013. február 22.

Kérjük, támogassa személyi jövedelemadója 1%-ával az Afrikáért Alapítványt! Fakasszunk együtt mosolyt az afrikai szegény gyermekek arcán! További információk

Szeretnél egy hamisíthatatlan kongói Húsvétot?

2013. február 19.

Kongó Humanitárius turizmus – Húsvéti Kiadás 10nap,11 éjszaka Március 27 – Április 6. Unod már a tojást Húsvétkor? Egyél bio banánt! Kongóban akár ezt is megteheted velünk, és locsolás helyett akár igazi trópusi esőt is kaphatsz a nyakadba! További információk

Két rokonlélek találkozása

2013. január 22.

Hogy mikor kezdődött e kisfiú és magam története? Egész pontosan fél évtizede. És hogyan történt? Jack Nicholson azonos témájú filmjéhez hasonlóan (Shmidt története) Emlékeznek? A film története szerint Warren Schmidt nyugdíjaztatása és szürkévé vált házassága következtében kétségbeesetten próbál valami új célt találni kiüresedett életének, és... További információk

RTL Klub Fókusz Plusz adás, január 5. 19 h

2013. január 04.

Január 5-én az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorában 19 órától a november 30-december 11. közötti kongói misszióról láthattunk összeállítást, melyet Jász Zoltán riporter, humanitárius turista készített. Szeretettel ajánljuk az összeállítást mindenkinek! További információk

Hazatértek!

2013. január 03.

Családjuk nagy örömére hazatértek munkatársaink Kongóból a 2012-es év záró misszióútjáról december 30-án, mintegy egy hónap kinti munka után. Beszámolóik hamarosan olvashatóak és láthatóak lesznek. Anita, France és Tibor, szeretettel üdvözlünk Titeket újra itthon! További információk

Karácsony másképp!

2012. november 30.

Alapítványunk legújabb akciója: Karácsony másképp! …minden ajándék adomány Csak töröd a fejed a karácsonyi ajándékokon családodnak, barátaidnak, üzleti partnereknek… …de semmi kreatív és újszerű nem jut eszedbe? Egyet se búsulj! Karácsonyozz másképp! – Ajándékozz úgy, hogy minden ajándék egyben ADOMÁNY is legyen! Hogyan tedd mindezt?... További információk

Kongó most vagy soha! -Last minute ajánlatunk-

2012. október 29.

12 nap,11 éjszaka November 30.- December 11. Az Afrikáért Alapítvány 10 éves évfordulója számos meglepetést és áldást hozott. 10 évet kellett várni, hogy versenyképes repülőjegy árajánlatot kapjunk, Tanzánia vagy Kenya közismert turisztikai céljainak eléréséhez viszonyítva is. Idén a Turkish Airlines-nak köszönhetően a repülőjegy árát sikerült... További információk

Találkozzunk Miskolcon a Szegénység Világnapján!

2012. október 16.

A SZEGÉNYSÉGRŐL MÁSKÉP(P) Fórum a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából, Alapítványunk részvételével Időpont: október 17. szerda Helyszín: II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár. 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11. További információk

Hallgassátok meg műsorunkat a Civil Rádióban!

2012. október 15.

2012. október 15-én, 17 órától az Afrikáért Alapítvány képviseletében France Mutombo és Hamvas Bálint adott interjút a Civil Rádió Hátizsák c. műsorában. A beszélgetés témája: az alapítvány bemutatása, tevékenysége, bővebb beszélgetés a humanitárius utakról, természeti - és kulturális értékek bemutatása. További információk

Bemutatjuk két új honlapunkat!

2012. október 10.

Elindult két új honlapunk, amelyeken részletesebb tájékoztatást kaphatnak 10 éves programunk két fontos pilléréről: www.humtur.hu www.hagyjnyomot.hu Fedezze fel Ön is innovatív online felületeink lehetőségeit! További információk